Secretul unui vin fiert ca la carte

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriCulinar
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3745

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vinul fiert e ca fotbalul: toata lumea se pricepe la prepare, tuturor le place si, pe oricine intrebi, iti spune fara sa stea pe ganduri de ce ingrediente ai nevoie pentru o bautura perfecta. Cate case, atatea retete senzationale - am putea spune. Ingredientele principale sunt, in general, aceleasi, insa micile deosebiri fac diferenta remarcabila!


Vin fiert Gluhwein

Cel mai cunoscut vin fiert se numeste Gluhwein, o reteta austriaca ridicata in slavi de cunoscatori. Iata ingreientele pentru un vin fiert Gluhwein ca la... el acasa: o sticla de vin rosu sec, o lamaie, doua betisoare de scortisoara, 3 cuisoare, 3 linguri de zahar, un pic de cardamon (sau ghimbir).




vin fiert


Exista multe moduri de preparare a vinului fiert




Vinul se pune la incalzit (atentie, nu la fiert!). Lamaia se taie felii si se arunca in vin. Urmeaza scortisoara, cuisoarele, zaharul si cardamonul, dupa gust. Vinul se tine pe foc inca aproximativ 5 minute (inca o data: fara sa fiarba!), dupa care - cel mai important - se lasa totul cam o ora, ca aromele sa se intrepatrunda. Inainte de a-l turna in pahare, vinul fiert se reincalzeste, amestecand usor componentele.


Vin fiert alb dulce

Ingrediente: 1 litru de Muscat Ottonel, 300 ml de ceai negru (nu verde, nu de fructe!), 4 linguri de zahar, coaja de la o lamaie, 10 boabe de ienupar, vreo 5 cuisoare, un betisor de scortisoara (daca puneti scortisoara macinata, vinul viert iese tulbure).




vin fiert


Vinul fiert este gustos daca e amestecat cu mirodenii




Mod de preparare: ingredientele se pun in vinul rece si totul se incalzeste. Focul se stinge inainte ca licoarea sa inceapa sa fiarba, oala se acopera cu un capac si... vinul fiert e gata de servire.


Vin fiert sec

Ingrediente: un litru de Riesling sec, 250 ml de apa, 5 linguri de zahar, doua lingurite de cuisoare, un batonas de scortisoara, piper negru (sau ardei iute, pentru cei mai curajosi), coaja de la o lamaie.


Mod de preparare: totul se pune intr-o oala si se pune pe foc, pana incepe sa fiarba. Se stinge focul si se lasa 15 minute. Un adevarat deliciu!





vin fiert


Vinul fiert se conusma mai ales iarna