Scurta istorie a Campionatului Mondial de Fotbal IV

Detalii

CategoriiSport
TaguriItalia
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3583

Voteaza & Distribuie

Descriere

Onorand drapelul

Ultima natiunea gazda care a castigat Campionatul Mondial a fost Franta, in 1998. Echipa lor multiculturala a fost dovada vie a faptului ca fotbalul poate aduce unii oamenii, in timp ce fracezii au lasat la o parte neintelegerile de acasa si s-au concentrat pe un joc frumos impreuna. Eroul lor a fost nemaipomenitul mijlocas Zinedine Zidane , nascut la Marsilia din parinti de origine algeriana. Cele doua goluri ale lui din finala, au contribuit la infrangerea Braziliei cu 3-0. Cat de diferita urma sa fie povestea lui Zidane in finala.

Rosul Coreei de Sud

Campionatul Mondial din 2002 a fost primul organizat de doua tari: Japonia si Coreea de Sud. Ambele au trecut de grupe (de fapt toate gazdele au reusit sa depaseasca aceasta faza), dar Japonia a pierdut in fata Turciei in a doua repriza, in timp ce sud-coreenii au rezistat mai mult. In timp ce unii puneau totul pe seama manevrelor din spatele scenei, este incontestabil faptul ca antrenorul olandez al Coreei de Sud, Guus Hiddink, le-a insuflat jucatorilor o credinta profunda, ceea ce le-a asigurat infrangerea marilor puteri europene Italia si Spania, inainte de a pierde cu 1-0 in fata Germaniei in semifinale.

Moment de nebunie

Francezii si-au lasat la o parte dezamagirea iesirii din primul tur in 2002, pentru ca, patru ani mai tarziu, sa ajunga in finala Campionatului Mondial din 2006 din Germania. Inca o data, Zinedine Zidane s-a ridicat la inaltimea talentului sau si golul sau a dus la o egalitate de 1-1 si prlungiri in meciul cu Italia. In timpul celor 30 de minute, ceva in interiorul lui Zidane s-a rupt si reactia lui la o remarca dura a italianului Marco Materazzi, a fost o lovitura cu capul in pieptul adversarului sau. A urmat un inevitabil cartonas rosu, iar iesirea sa din teren a fost insotita de o privire furisa la trofeu.

Forza, Italia!

... Astfel, ramasi fara cel mai bun executant de penalty-uri, Franta a pierdut cu 5-3 in fata Italiei, al carei capitan, Fabio Cannavaro, a ridicat cea de-a patra Cupa Mondiala. Patru ani mai tarziu, in 2010, la Campionatul din Africa de Sud, Italia, Franta si alte 29 de tari vor spera la suprematia Cupei Mondiale.