Schimbarea sexului

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4876

Voteaza & Distribuie

Descriere


Barbati sau femei, frumosi, urati sau cu te miri ce aspiratii, multumiti nu vom fi niciodata. Nu e nici vina noastra si nici a parintilor nostri ca ne-am nascut intr-un anume fel, de un anume sex. Ca suntem nemultumiti vesnic, e problema noastra, iar de ceva timp, si aceasta problema poate fi exclusa, caci schimbarea de sex a devenit o optiune valida si de multe ori, la indemana. Cunoastem fiecare persoane care au aratat peste timp orientari diferite si, astfel, si-au exprimat dorintele de a fi altfel.




schimbare de sex - Naomi


schimbare de sex - Naomi



Care n-au reusit sa treaca printr-o operatie, au apelat la o vestimentatie, atitudine si comportament specifice celuilalt sex. Cei care nu se simt bine in pielea lor aleg acum, avand posibilitatea, sa o schimbe. Nu se mai tine cont de morala, reguli, norme ori valori, ci de libertatea cetatenilor de a fi si a arata cum vor.


Insa nu cunoastem daca este intr-adevar o solutie aceasta modalitate, schimbarea de sex. Evolutia tehnicii medicale nu lasa de dorit in cadrul acestor aspecte, iar medicii sunt dispusi sa sara in ajutor, pentru sume frumusele de bani.


Mofturile costa, nemultumirile la fel, iar pentru implinirea unor vise ce tin de alte sexe, pentru o viata implinita in genul pe care si-l doreste fiecare, oamenii devin dispusi sa renunte la formele cu care i-a inzestrat natura, si dincolo de toata, sa devina, dupa cum doresc, barbati sau femei.


Crestinii au principii clare cand vine vorba de acest subiect, ei afirma chiar ca este imposibil sa vrei sa schimbi sexul unei persoane. Unii insa merg mai departe si chiar o fac. Tot crestinii considera ca interventiile chirurgicale facute in acest scop, cele care mutileaza organele sexuale, iar tratamentele hormonale, spun ei, precum si chirurgia plastica, nu ajuta in schimbarea sexului unei persoane.





o posibila schimbare de sex


o posibila schimbare de sex



Lumea a inceput sa asculte anumiti cercetatori fara a cauta informatii, astfel, medicii specializat in acest domeniu, isi prezinta abilitatile si sunt crezuti total de catre pacientii care au imbratisat tot mai mult ideea ca schimbarea de sex este variabila.


Un articol numit „Sexul Chirurgical", scris de dr. Paul McHugh pentru revista First Things, prezinta o adevarata istorie cand vine vorba de schimbarea de sex. Insa pana si medicul are indoieli, acesta intervievand mai multi barbati carora unii chirurgi le-au transformat corpurile intr-unele feminine si se pare ca nu sunt convingatori cand acestia afirma ca ar fi femei in momentul de fata.


Medicul a precizat:



Niciuna dintre aceste intalniri nu m-a convins. Subiectii mi-au parut ca niste caricaturi de femei. Purtau tocuri inalte, machiaj abundent si haine stridente, imi povesteau cum pot ei acum sa dea curs inclinatiilor lor naturale spre pace, camin si amabilitate, insa mainile lor mari, marul lui Adam proeminent si trasaturile faciale faceau un contrast deosebit.



Se pare ca aceste trasaturi masculine li se vor potenta pe masura ce imbatranesc. De asemenea, femeile se cunosc intre ele si isi pot da seama foarte usor cand una dintre ele este fapt un el.


Concluzia medicului a fost ca este mai degraba o colaborare cu o problema mintala un astfel de operatie si nu una prorpiu-zisa, o modificare chirurgicala naturala a corpului unui pacient. Fara cunostinte in domeniul medicinei sau din mintea unei astfel de persoane cu nemultumiri legate de sexul sau, ne dam si noi seama ca toate aceste dorinte pornesc din mintea pacientilor care au motive serioase, pe fonduri psihologie, pentru care isi doresc sa-si schimbe sexul.


Tot de la medicul amintit aflam ca fiecare celula din organismul uman contine cromozomi care identifica acea persoana drept barbat sau femeie, iar chestiunea in cauza nu se rezuma numai la organele genitale diferite. Inainte de a se naste, hormoni prenatali formeaza creierul baietilor diferit decat cel al fetelor.





schimbare de sex


schimbare de sex



Interiorul nu poate fi modificat, iar sexul nu tine doar de fizic, caci atitudinile si comportamentele generate vin din interior. Oricat de cizelat ar fi trupul unui barbat care vrea sa devina femeie sau invers, va fi mereu tradat de felul in care se comporta si reactioneaza, obisnuit fiind, ca i-a placut sau nu, cu traiul ordonat de sexul cu care s-a nascut.


Totusi, daca aceasta este unica solutie intrevazuta de nemultumitul in cauza, si pentru ca medicii sunt deschisi in fata acestor demersuri, nu le ramane decat sa se puna in fata faptelor implinite, sa incerce sa se accepte intr-o noua forma, sa se admire, daca este cazul si sa ia viata in pieptul cel nou pentru a vedea in ce piele s-au pus acum.


Mai devreme sau mai tarziu vor suporta consecintele, caci, dupa cum stim, nemultumitilor li se va lua darul de care n-au stiut sa se bucure la timpul potrivit.