Sarkozy: 'Nu pot accepta strategia Renault'

Detalii

CategoriiSport
TaguriFranța, Renault
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2455

Voteaza & Distribuie

Descriere

sarkozy-nu-pot-accepta-strategia-renaultNicholas Sarkozy, presedintele Frantei, a participat ieri seara la o dezbatere televizata pe postul TF1. Liderul francez s-a angajat intr-o discutie aprinsa cu un angjat al Renault, participant la dezbatere, lansand un atac fara precedent asupra companiei franceze.

Sarkozy a discutat pe marginea relocarii productiei lui Clio 4 din Franta in Turcia: „Eu nu accept strategia de la Renault din ultimii zece ani. Eu nu o voi accepta-o niciodata!". Presedintele francez a tinut sa precizeze ca pozitia sa nu este din prisma functiei pe care o reprezinta, ci prin prisma statutului de actionar pe care orice francez il are. Statul francez detine 15% din Renault.

„Nu sunt de acord ca autovehiculele comercializate in Franta sunt fabricate in strainatate", a continuat liderul francez. „Daca doresc sa-si vanda automobilele in China, desigur, se vor construi automobile in China, dar eu nu accept faptul ca autovehiculele comercializate in Franta sunt construite in strainatate. De aceea am intervenit, pentru a salva Sandouville Flins", a mai adugat Nicholas Sarkozy.

„Inainte de Carlos Ghosn, a existat un presedinte la Renault (Louis Schweitzer –n.r.), a carui sensibilitate a fost prea mare si a trebuit sa plece", a mai declarat primul om al Frantei.

Presedintele francez a tinut sa-l numeasca pe Louis Schweitzer responsabil de strategia de externalizare a productiei pe care Renault o are acum. Sarkozy a lansat un atac si la adresa fostului premier Lionel Jospin care nu a facut nimic pentru a proteja productia din Franta.