Sa descoperim fascinatia naturii

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBrazilia, China, India, Japonia, Marele Canion, Noua Zeelanda, Puerto Rico, Venezuela
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari8625

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cascada de la Havasupai

Cascada Havasu din Marele Canion, cu apa de culoarea opalului, ofera un peisaj fantastic. Aceasta este cea mai fotografiata cascada din lume si este usor de inteles de ce, culoarea apelor sale fiind aproape ireala.

cascada-Havasupai

Aurora boreala

Aurora boreala face ca cerul noptii sa fie una dintre cele mai impresionante imagini si sa semene cu un organism pulsant, ondulator, ce pare ca danseaza in zeci de culori. Acest fenomen natural se observa pe cerurile nordice, in special in Laponia, la Rovaniemi, unde puteti merge de Craciun si astfel veti atinge doua obiective importante: vizitati casa lui Mos Craciun si luati parte la acest fenomen unic.

Cascada Angel, Venezuela

Casacada Angel, ce poarta numele aviatorului american Jimmie Angel, care a survolat minunea naturala in 1937, este mandria Parcului National Canapa, din Venezuela. Aceasta cascada este ascunsa in inima junglei si este cea mai inalta din lume, fiind considerata una dintre cele opt minuni naturale ale lumii.

Golful fluorescent din Vieques, Puerto Rico

Datorita celor trei rauri luminescente, La Parguera, Golful Tantarilor si Fajardo, puteti avea o experienta suprarealista, facand baie printre 160.000 de organisme microscopice - dinoflagelate. Minunea vizuala a fost descoperita de colonistii spanioli, in jurul anului 1500. Acestia au fost atat de socati de opera "diavolului", incat au oprit raurile "pictate" sa se mai verse in ocean, construind un fel de baraj. Asa ca dinoflagelatele nu se pot revarsa nici acum in ocean si se bucura de o viata linistita.

Vieques

Muntele Roraima, din Venezuela

Este un munte foarte inalt de pe taramurile Venezuelei, inconjurat de nori, ce il fac sa para suspendat in aer. Despre acest loc magic a scris si Sir Arthur Conan Doyle, in cartea "Lumea Pierduta". Intrucat este un loc izolat, aici vietuiesc tot felul de animale si plante unice in lume. Tepui apare si in filmul de desene animate produs de Pixar, "Up".

Roraima

Plantele "extraterestre" din Yemen
Socotra este o insula din Marea Arabica, cunoscuta si ca un giuvaer al biodiversitatii, intrucat un sfert din plantele de aici sunt unice pe Terra. Aici plantele sunt neobisnuite, precum copacul numit "trompa de elefant roz" sau cel denumit "Sangele Dragonului".

Yemen

Pestera Licuricilor, Noua Zeelanda
Fenomenul este vizibil in anumite zone ale Noii Zeelande si ale Australiei, unde mergeti pe sub pamant si aveti impresia ca deasupra voastra se afla cerul instelat al noptii. Acest lucru se datoreaza lui Arachnocampa, cunoscut si sub denumirea de vierme stralucitor, care lumineaza aceste pesteri. Acesta este, de fapt, o larva de musca, care traieste intr-un cuib de matase, creat pe peretii pesterilor. Din cuib atarna un fel de mucus in care se prinde prada.

pestera-licuricilor-noua-zeelanda

Stancile din provincia Hunan, China
Stancile Wulingyuan din China sunt formate din peste 3.000 de varfuri spectaculoase, de gresie, care au o inaltime de peste 800 de metri si sunt imprastiate prin mai multe pesteri si ravene din regiunea Wulingyuan. Cel mai renumit loc este Pestera Dragonului galben, care este captusita cu mai multe stalactite impresionante. Gazduit in muntii din nord-vestul provinciei Hunan, Wulingyuan a ramas neatins din cauza distantei.

stancile-Hunan

Ciupercile fosforescente din Japonia si Brazilia

S-au descoperit, pana in prezent, 71 de specii de ciuperci stralucitoare. Ele apar in timpul sezonului ploios, iar pamantul de langa ele straluceste de la sporii imprastiati. Chiar daca sunt usor de observat, mai ales in intuneric, ciupercile denumite stiintific Mycena Chlorophos au fost descoperite abia in anii ’90, in Japonia si in Parcul National Ribeira din Brazilia, si asta pentru ca specia se dezvolta in zone salbatice, greu accesibile oamenilor. In schimb, cei care vor sa le admire o pot face cel mai bine pe insula japoneza Mesameyama, acolo unde exista cea mai mare densitate de ciuperci bioluminiscente.

Mycena Chlorophos

Podurile vii din Cherrapunji, India

Crescute din radacinile arborelui, trunchiurile copacului sunt despicate la mijloc de populatia Khasis din Cherapunjee, pentru a crea "sisteme de ghidare a radacinii". Cand ajung pe celalalt mal al raului, radacinile sunt plantate in sol. Dupa ce devin puternice, robuste, podul viu este gata. Un exemplu perfect pentru folosirea naturii fara a o distruge. Unele dintre ele au peste 500 de ani vechime si pot suporta 50 de oameni deodata.

Cherrapunji