Romania la Eurovision

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica, Paula Seling, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5058

Voteaza & Distribuie

Descriere

Precum la majoritatea editiilor, Romania s-a calificat si anul acesta in finala concursului muzical Eurovision. Trupa care va reprezinta Romania in 2011 la aceasta competitie va fi Hotel FM cu piesa "Change", iar Moldova se mandreste sa participe cu celebra si simpatica formatie, deja cunoscuta Zdob si Zdub, care vor interpreta melodia "So Lucky". Competitia muzicala europeana, Eurovision, a ajuns la cea de-a 56-a editie.



Trupa care va canta in numele tarii noastre la Eurovision in anul acesta este formata din David Bryan, voce, Gabriel Baruta – la pian, dar si backing vocal, tot el fiind cel care a compus si melodia castigatoare, iar Alex Szus este al treilea membru, cel care canta la Tobe.




Hotel FM la Eurovision


Hotel FM la Eurovision



Finala concursului muzical Eurovision va avea loc in Germania, la Dusseldorf. In finala competitiei Eurovision din 14 mai, 2011 vor participa 25 de melodii, alese din cele 43 de tari care au intrat in concurs.



Romania s-a aflat anul trecut, la concursul Eurovision 2010, pe locul al treilea, fiind reprezentata de duetul format din Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu cu piesa "Playing with Fire" - o melodie interesanta si o prezenta scenica la fel, cei doi cantand si la pian, unul dublu.



Prima data, concursul de muzica Eurovision, a fost organizat in anul 1956 in Lugano, un oras din Elvetia. Atunci au participat numai sapte tari, iar obiectivul era de a indemna lumea sa creeze cantece originale si sa se realizeze un spirit al rivalitatii prietenesti intre tari, pe plan muzical.



La prima editie fiecare tara a avut doua piese muzicale inscrise in concurs, iar castigatoarea a fost Lys Assia din Elvetia, care a interpretat melodia "Refrain". A fost un eveniment redus, inceputul nu parea tocmai roz, insa in timp a devenit un eveniment de marca in continentul european.




Concursul Eurovision, prin notorietatea sa, a facut foarte multi artisti celebri pe intreg globul. Dintre acestia se remarca ABBA cu "Waterloo" - care a si fost desemnat cel mai bun cantec din intreaga istorie a concursului si Ruslana, ucraineanca faimoasa care a ridicat toata sala in picioare. Dintre castigatorii celebri ii mai amintim si pe Sertab Erner, Johnny Logan, Dana International si Lordi, fapt ce atesta ca fiecare artist din orice tara are o sansa la reusita.


Romani care s-au remarcat la Eurovision



Sigla Eurovision 2011


Sigla Eurovision 2011




  • Luminita Anghel si Sistem – a fost una dintre cele mai bune pozitii atinse de romani intr-o finala si a avut loc in 2005 la Kiev, castigand locul trei.

  • Mihai Traistariu – a urmat apoi, in 2006, prestatia pe cinci octave a lui Mihai Traistariu, talent cu care a clasat Romania pe pozitia a patra, asigurand astfel un loc in finala anului urmator.

  • Monica Anghel si Marcel Pavel, duet celebru la noi in tara, au avut o prestiatie nu tocmai reusita, insa nici cu pozitia a noua nu ne putem rusina. Au fost iscate atunci mai multe certuri care nu-si mai au rostul in prezent.

  • Nicola cu un DJ si niste dansatori au fost pe scena si-au interpretat si dansat melodia "Don't Break My Heart", in 2003, melodie cu care au ocupat pozitia a zecea.

  • De curand, baietii de la Locomondo au surprins prin creativitate si armonie scena Eurovision din Helsinki. Melodia "Liubi, Liubi, I Love You", cantata in mai multe limbi, nu a ajuns decat pe pozitia a 13-a.

  • In 2000, trupa Taxi a reprezentat Romania la Eurovisionul organizat in Stockholm, insa melodia lor, "The Moon", nu a ajuns decat pe pozitia a 17-a.

  • O alta prestatie interesanta pe aceasta remarcanta scena i-a apartinut Sandei Ladosi. Aceasta a cantat melodia "I Admit", dar s-a aflat abia pe pozitia 18 din 24.




Membrii trupei au mentionat:



Suntem mai degraba dornici sa ne ducem acolo si sa le demonstram ca avem o melodie buna si nu ne temem de numele sonore alaturi de care vom urca pe scena.



Vestimentatia baietilor pentru aparitia pe scena a fost realizata de Simona Hulber si contine culorile alb, rosu si negru. Pentru spectacol, trupa a ales sa aiba un decor simplu, singurul aspect care va atrage atentia vor fi dansatoarele care vor avea trompete.




Paula Seling si Ovi - participatni Eurovision 2010


Paula Seling si Ovi - participatni Eurovision 2010




Europenii sunt nerabdatori si in acelasi timp incearca sa castige si un ban de pe urma Eurovisionului. Tocmai de aceea isi incearca norocul, iar la casa de pariuri bwin, melodia a fost cotata in semifinala pe locul cinci, dupa Estonia, Danemarca, Suedia si Bosnia si Hertegovina. De asemenea, tot de la casele de pariuri s-a aflat ca tarile care mizeaza pe aceasta melodie drept invingatoare sunt Lituania, Cipru, Malta, Macedonia si altele.



Si Google a realizat un clasament, iar aici, Romania se afla pe locul sase. Prima pozitie este ocupata de Irlanda cu Jedward, iar pe doi Lena din Germania, cea care a castigat concursul Eurovision de anul trecut.



Desi concursul a devenit foarte celebru, acest lucru se bazeaza mai degraba pe intrigi, scandaluri, mondenitati si muzica bizara, decat pe recitaluri de calitate, de apreciat. De asemenea, despre voturi s-a spus in repetate randuri ca se dau in functie de culoare politica, fiecare tara isi voteaza vecinul. Pentru romani s-a stiut mereu, in cazul in care melodia calificata nu era tulburator de frumoasa, punctaj maxim primeau numai de la Spania si Moldova, asadar, tot din partea romanilor.



Totodata, cei care castiga concursul ajung in vizorul presei si nu numai. Nu oricine ajunge ca ABBA sau Celine Dion, dar in televiziune sunt multi care-si gasesc cate un loc. Cu toate acestea, Eurovision este concursul care se numara printre cele mai longevive din acest domeniu.