Roger Hargreaves

Detalii

CategoriiCultura
TaguriGoogle
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2921

Voteaza & Distribuie

Descriere

Roger Hargreaves este un cunoscut autor si ilustrator englez care s-a nascut in 9 mai 1935. Acesta a ilustrat foarte multe carti pentru copii, fiind renumit pentru seriile "Mr. Men" si "Little Miss", carti destinate unor cititori foarte tineri.




Google pentru Roger Hargreaves


Google pentru Roger Hargreaves



Cartile sunt simple, prezinta povesti naturale si nevinovate, iar ilustratiile sunt desenate cu indrazneala. Astfel, seriile cartilor ilustratea realizate de Roger Hargreaves au ajuns celebre in intreaga lume. Au acumulat, asadar, vanzari de peste 85 de milioane de dolari in numai 25 de ani si sunt traduse in 20 de limbi din intreaga lume.



Roger Hargreaves s-a nascut intr-un spital privat, in Clekheaton, West Yorkshire, a fost fiul lui Alfred Reginald si Ethel Mary Hargreaves. Artistul a crescut in High Lees.




Mr. Perfect


Mr. Perfect



Anul acesta, de ziua lui Roger Hargreaves, Google il sarbatoreste in stilul sau caracteristic, folosind pe post de sigla, 16 imagini realizate de autor. Au trecut 76 ani de la nasterea artistului ce a bucurat atatia copii, iar nostalgicii il regreta si parca ar mai vrea sa rasfoiasca o carte de-a lui, chiar daca nu le permite varsta.


Tocmai de aceea, Google a decis sa ne bucure din click in click. Printre personajele ce apar astazi pe Google ii regasim pe Mr. Forgetful, Mr. Happy, Mr. Bump, Mr. Messy, Mr. Slow, Little Miss Magic, Little Miss Shy si Little Miss Tiny.



Acest logo se schimba odata cu reincarcarea fiecarei pagini, iar imaginea implicita este cu Little Miss Sunshine. In anul 1975 cartile sale au avut un enorm succes si s-au transformat intr-un serial de desene aminate pentru televiziune. Aceste carti au fost traduse chiar si in limba romana, cea mai cautata serie de la noi fiind Mr. Men care este formata din 48 de carti pentru copii.