Robbie Williams

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMarea Britanie, Muzica, Robbie Williams
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3849

Voteaza & Distribuie

Descriere

Robbie Williams este un cantaret britanic, fost membru al trupei pop Take That. Solistul a devenit celebru cu trupa la inceputul anilor '90 apoi, dupa anumite neintelegeri cu managerii si cu colegii, s-a retras si a inceput o cariera solo. Este unul dintre cei mai de succes artisti din lume, cu vanzari record de albume atat in Marea Britanie, cat si la nivel international. De asemenea, este laureat al mai multor premii, intre care BRIT Awards de saptesprezece ori si ECHO Awards de sapte ori.




Robbie Williams


Robbie Williams




Dupa o pauza de cincisprezece ani, Robbie Williams s-a alaturat din nou trupei Take That in 2010 si au lansat un nou album care s-a vandut rapid, intrand in topul celor mai rapid vandute albume din istoria Marii Britanii.


Etapa Take That

Robbie Williams avea saisprezece ani in momentul in care s-a alaturat trupei Take That. La indemnul mamei sale, tanarul s-a prezentat la auditii si a trecut de probe cu succes. In 1990, era cel mai tanar membru al formatiei. S-a integrat rapid si a devenit in scurt timp glumetul trupei. Conflictele cu managerul formatiei nu au intarziat, insa, sa apara. Robbie Williams era impotriva regulilor stricte pe care Nigel Martin-Smith le-a impus membrilor trupei si a inceput sa consume alcool in exces si droguri.



De altfel, ideile pe care Williams pe propunea colegilor sai erau mereu in contradictie cu stilul pe care Take That l-a promovat de-a lungul vremii. Astfel, sugestiile tanarului rebel de a aborda si alte genuri muzicale precum hiphop-ul au fost respinse de la inceput de manager si de liderul trupei, Gary Barlow. Dezamagit, Robbie Williams a fost aproape de moarte dupa ce, in vara anului 1995, s-a aflat in pragul unei supradoze de droguri, chiar cu o zi inainte de o importanta aparitie a trupei la MTV Europe Music Awards.




Robbie Williams in trupa Take That


Robbie Williams (primul din stanga) in trupa Take That




Certurile si conflictele interne s-au intetit si, la propunerea colegilor de trupa, Robbie Williams a parasit formatia Take That, cu gandul de a urma o cariera solo. A intampinat, insa, anumite piedici, pana la realizarea visului, intrucat clauzele din contractul semnat cu managementul formatiei ii interziceau sa lanseze singur un material muzical pana cand Take That nu se va fi destramat oficial. Dupa cateva procese in instanta, Williams a reusit, intr-un final, sa-si lanseze primul album solo in 1996.


Life Thru a Lens, primul album solo

Debutul sau in cariera solo a fost marcat de lansarea piesei Freedom, un cover dupa single-ul lui George Michael. In toamna anului 1997 avea sa fie lansat primul sau album, intitulat Life Thru a Lens, ce a vandut peste trei milioane de copii in Europa si mai bine de 2,4 milioane in Marea Britanie.



Un an mai tarziu, Robbie Williams lansa cel de-al doilea album, I've Been Expecting You, ce a inregistrat vanzari substantiale, primind si discul de platina pentru cele aproape trei milioane de copii vandute in Marea Britanie. Plin de incredere in fortele proprii, artistul a iesit la rampa in august 2000 cu cel de-al treilea material discografic al sau, Sing When You're Winning. Izvorat din dragostea cantaretului pentru Frank Sinatra, albumul a fost incununat de succes si a fost distins cu doua discuri de platina chiar in prima saptamana de la lansare.




Robbie Williams


Robbie Williams si-a creat o cariera solo de succes




Sing When You're Winning contine piese celebre precum Something Stupid, un cover dupa piesa omonima a lui Sinatra, cantata de Robbie Williams in duet cu actrita Nicole Kidman.


Au urmat albumele Escapology si Intensive Care, ambele continand hit-uri precum Feel, Come Undone, Tripping sau Sin Sin Sin.



Dupa lansarea celui de-al doilea album greatest hits, intitulat In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010, Robbie Williams a anuntat ca planuieste sa se alature din nou trupei Take That. Impreuna, au inregistrat si apoi lansat in noiembrie 2010 un nou album, Progress. Imediat dupa lansare, a urmat un turneu al trupei, menit sa promoveze albumul recent lansat. Turneul s-a dovedit a fi un real succes, biletele vanzandu-se cu o rapiditate nesperata.


Viata privata

Robert Peter Williams s-a nascut pe 13 februarie 1974 in Stoke-on-Trent, Staffordshire, Marea Britanie. A absolvit scoala primara din Stoke-on-Trent, apoi Scoala Romano-Catolica St. Margaret Ward din Tunstall si a frecventat cursurile de dans ale scolii UKDDF.




Robbie Williams si Ayda Field


Robbie Williams si sotia sa, Ayda Field




Mare parte a vietii, s-a confruntat cu probleme grave precum dependenta de droguri si medicamente, alcoolism, depresie si obezitate. In 2009, la sfatul prietenei sale, Ayda Field, Robbie Williams a renuntat si la fumat, dupa ce a stat internat intr-un centru de reabilitare pentru a scapa de dependenta de medicamente pe baza de prescriptie medicala.


Din mai 2006, artistul s-a aflat intr-o relatie cu actrita Ayda Field. Dupa numeroase despartiri si impacari, Williams si Field s-au casatorit pe 7 august 2010 la Los Angeles.