Roata Mileniului din Londra

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8379

Voteaza & Distribuie

Descriere

London Eye este o minunatie arhitecturala care intipareste in mintile turistilor malurile raului Tamisa din Londra.

Londra este unul dintre acele orase cu o frumusete arhitecturala uimitoare, o reminiscenta a lumii vechi. Dar, in contrast evident cu Biserica Westminster si Podul Westminster, in fundal, se afla Roata Mileniului (London Eye). Este cu adevarat un spectacol uluitor privelistea de care se bucura vizitatorii din Ochiul Londrei.

 

Roata Mileniului

Roata Mileniului (London Eye)

 

London Eye este o atractie turistica populara in itinerariul de calatorie al oricarui vizitator al capitalei Marii Britanii.

Roata Mileniului (London Eye)

Ideea constructiei London Eye apartine cuplului de arhitecti David Marks si Julia Barfield. Acestia si-au imaginat ideea unei roti Ferris de unde oamenii se pot bucura de o priveliste frumoasa asupra Londrei. Proiectul London Eye a fost finantat de catre British Airways si Grupul Tussauds. Astazi este detinut integral de Merlin Entertainments Group, care este societatea-mama a Grupului Tussauds. Numele oficial al acestei structuri magnifice este Merlin Entertainments London Eye.

Alte contributii valoroase pentru construirea Ochiului Londrei a venit din partea societatii de administrare de constructii Mace, contractantului otelurilor Hollandia; inginerilor consultanti Tony Gee & Partners, care a proiectat lucrarile fundatiei si a designerilor marini Beckett Rankine. Sute de oameni din 5 tari diferite au lucrat la aceasta structura magnifica, timp de 7 ani, pana a fost in cele din urma ridicata. London Eye a avut ceremonia de deschidere oficiala pe 31 decembrie 1999 sub conducerea prim-ministrului Regatului Unit, Tony Blair, dar a fost deschisa pentru public abia in luna martie a anului 2000.

Curiozitati despre Roata Mileniului
  • London Eye (cunoscuta anterior ca Roata Mileniului) a fost una dintre structurile construite in Marea Britanie pentru a sarbatori noul mileniu. Alta structura a fost Domul Mileniului.
  • Intr-o zi insorita, o persoana poate vedea din interiorul London Eye pana la o distanta de 40 km, pana la Castelul Windsor.
  • London Eye este cel mai popular punct de atractie a carui vizita se plateste din intreaga Marea Britanie. Se spune ca London Eye este vizitat de o medie de aproximativ 3-3.5 milioane de turisti in fiecare an.
  • Capacitatea oficiala a fiecareia dintre cele 32 de capsule din London Eye este de 25 de persoane. Acest lucru inseamna ca London Eye poate transporta un 800 de persoane la fiecare rotatie.

 

London Eye

vedere din London Eye

 

  • London Eye se invarte cu o viteza de 0,9 km pe ora. O plimbare (o rotatie) dureaza 30 de minute. Pasagerii pot cobori si urca in Roata Mileniului fara ca aceasta sa se opreasca.
  • Greutatea totala a grandioasei roti este estimata in jurul valorii de 2100 de tone, fiecare capsula cantarind 10 tone.
  • Circumferinta Ochiului Londrei este de 424 m, si, daca ar fi indreptata si tinuta in pozitie verticala, ar fi aproape de 1,75 ori mai mare decat cea mai inalta cladire din Regatul Unit! Inaltimea actuala a London Eye de 135 m claseaza constructia pe pozitia a patra intre cele mai inalte structuri din tara.
  • Filmul Fantastic Four: Rise of Silver Surfer, lansat in 2007, prezinta constructia London Eye in secventa de deschidere.
  • Axa care detine roata si punctul central de rotatie din jurul axului cantaresc in jur de 330 de tone, care inseamna de 20 de ori greutatea Big Ben-ului.
  • Un alta curriozitate este ca accesul la London Eye, din luna februarie a anului 2004, este permis vizitatorilor de Ziua Indragostitilor chiar si pe timp de noapte, astfel incat cuplurile se pot bucura de o plimbare romantica si o priveliste minunata asupra Londrei.

London Eye

London Eye (Roata Mileniului) noaptea