Riscurile colonoscopiei

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7109

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand trebuie sa va faceti o colonoscopie, trebuie sa semnati un acord cu spitalul sau cu medicul prin care declarati ca suntei constient de potentialele riscuri. Deci, este recomandabil sa le si cunoasteti.

Contraindicatiile colonoscopiei

Riscuri colonoscopiei cresc drastic daca aveti diverse probleme de sanatate. Asadar, daca nu sunteti consultat si consiliat de un medic specialist, nu va supuneti colonoscopiei daca:


* sunteti femeie insarcinata in primul trimestru.
* aveti boli cardiace acute.
* aveti probleme severe cu obstructia intestinala.
* aveti necroza colonului (o boala inflamatoare rara a intestinului).
* aveti anevrism aortic.
* aveti peritonita acuta.
* aveti dureri abdominale acute.
* aveti probleme sau boli de sange.
* aveti boli renale sau probleme acute cu stomacul.


Factori de risc

Sangerarea

Sangerarea este mai putin frecventa in timpul colonoscopiei, cu toate acestea, in unele cazuri, cum ar fi cel al persoanelor in varsta, sangerarea poate intrerupe procedura. Medicii se asigura ca procesul se face lent, astfel incat sa nu existe nici o deteriorare a organelor delicate. Daca sangerarea tot mai apare, se poate recurge la transfuzii de sange.

Perforarea intestinului

Perforare este o gaura sau o ruptura a intestinului si se produce in timpul colonoscopiei atunci cand peretele colonului este intepat cu instrumentul. In cazurile rare de perforare a intestinului, se iau antibiotice, se recomanda odihna si este suficient. Cu toate acestea, perforarile grave se pot dovedi catastrofale.

Efectele medicamentelor

Unii pacienti sunt alergici la anestezie sau la sedative si astfel pot manifesta eruptii cutanate, varsaturi, greata si ameteli.

Infectiile

Indepartarea polipului (o crestere benigna a mucoasei din colon) poate duce la hemoragii si infectii ale colonului si rectului si trebuie sa fie tratate cu grija. Endoscopul nesterilizat poate provoca, de asemenea, transferul de infectii de la o persoana la alta.