Reteta de week end: Budinca de orez

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2354

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ingrediente:

200 g orez
400 ml lapte
250 g zahar
2 galbenusuri
1 albus
vanilie
100 g frisca.

Mod de preparare:

Se fierbe laptele impreuna cu vanilia sau cu esenta de vanilie, iar cand clocoteste, se pune orezul spalat si se lasa sa fiarba, amestecand mereu. Cand orezul a absorbit laptele, se pune zaharul, se amesteca si se lasa la racit. In orezul rece se inglobeaza galbenusurile pe rand si albusul batut spuma. Intr-o oala se arde zaharul pentru caramel, se rasuceste oala ca sa se imbrace in zahar ars si se lasa la racit. Se pune amestecul de orez in oala si se coace in bain-marie, in cuptorul cald, la foc potrivit timp de 45 de minute.

Mod de servire:

Se serveste cu sosul lasat de budinca si se orneaza cu frisca. Ciocolata de casa.