Remedii pentru balonare

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8410

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toate cele de mai jos sunt remedii naturale pentru un stomac balonat. Puteti incerca oricare dintre ele fara teama.

* Ghimbir: este unul dintre cele mai bune tratamente pentru balonare. Nu aveti nevoie de nimic altceva, taiati pur si simplu ghimbirul in bucati mici si luati una-doua de doua ori pe zi. Va va scapa de gaze si greata, prin urmare, de acel sentiment de disconfort cauzat de balonare.

* Ceai din plante: chiar daca exista multe ceaiuri din plante pe piata, nu toate sunt utile unui stomac balonat. Pentru a trata aceasta problema, va trebui sa beti ceai de musetel, menta sau chimen dulce. Beti ceaiuri proaspete de doua ori pe zi.

* Exercitii fizice: nu prea aveti cum sa scapati de miscare, pentru ca e buna la orice. Nu doar pentru a ramane sanatos, ci si pentru a scapa de balonare. Exercitii fizice zilnice va ajuta sa eliberati anumiti hormoni care usureaza procesul de digestie. Sunt suficiente 20 minute de exercitii in fiecare dimineata.

* Dieta: joaca un rol important in tratarea stomacului balonat. De multe ori, consumam alimente care provoaca gaze (varza, fasole, mere, cereale si banane), deci, evitandu-le scapam de balonare.

* Apa: poate ajuta sau agrava situatia, in functie de cum o beti. Daca aveti probleme frecvente de balonare, nu beti decat apa calda. De asemenea, cresteti consumul de apa in mod constant, pana ajungeti sa beti cel putin 8 pahare de apa pe zi. Evitati alte lichide cum ar fi bauturile reci, dar le puteti inlocui cu o limonada in care ati pus un pic de piper cayenne.

* Renuntati la fumat: fumatul are multimple efecte periculoase asupra corpului, printre care si balonarea. Cand fumati, aerul inhalat se duce in plamani, dar si in stomac, ceea ce creste cantitatea de gaze.

* Mancati incet: aceasta este una dintre cele mai usoare modalitati de a preveni balonarea. Mancatul rapid incetineste procesul de digestie si poate provoca inghitirea unei cantitati mai mari de aer. Luati inghitituri mici si mestecati alimentele cu atentie. Alte obiceiuri alimentare sanatoase cum ar fi mancatul unor portii de mici dimensiuni, mai dese, pot ajuta la rezolvarea problemei balonarii.

* Seminte de telina: daca mestecati seminte de telina de doua ori pe zi puteti scapa de gazele excesive, vindecand astfel un stomac balonat.