Remedii pentru arsura la limba

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari21749

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cine nu s-a procopsit macat o data cu o arsura la limba? Fie din neatentie, fie din nestiinta, sau cu buna stiinta, fie din cauza poftei prea mari, arsura la limba cauzeaza o senzatie neplacuta, astfel ca ne-ar fi de ajutor sa cunoastem cateva remedii rapide pentru a calma durerea produsa de arsura.

Remedii pentru arsura la limba


1. Cub de gheata sau gheata strivita, inghetata, fructe congelate

2. Iaurt

Imediat dupa arsura, aplica unul dintre aceste remedii si pastreaza contactul cel putin un minut. Acestea produc disiparea mai rapida a caldurii oprind astfel actiunea daunatoare asupra celulelor de pe limba.

3. Unguent anestezic cu benzocaina - se aplica pe suprafata limbii imediat dupa arsura

4. Apa de gura cu anestezic – efect de amortire a durerii

5. Dropsuri impotriva tusei – au in compozitia lor benzocaina si / sau mentol, substante cu actiune anestezica

6. Zahar – se presara putin zahar pe limba arsa, dupa care se atinge cerul gurii astfel ca zaharul sa se topeasca si sa calmeze durerea

7. Miere

Contraindicatii pentru arsura la limba


1. Creme pentru alte arsuri. Nu aplica pe limba arsa crème destinate altor arsuri (de piele), deoarece pot efecte adverse.

2. Alimente acide. Pana cand limba se vindeca, evita sa consumi alimente acide precum rosii, fructe si sucuri din citrice, otet, sare si alimente sarate. Acestea irita zona afectata crescand durerea si impiedicand vindecarea.

3. Mierea pentru limba arsa a unui copil de pana la 1 an. Nu folosi mierea in acest caz, deoarece acest remediu poate sa provoace copiilor de aceasta varsta frageda botulism infantil si in final decesul prin cresterea cantitatii de toxine.