Reinjectarea cu grasime proprie, ultima tendinta in chirurgia estetica

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2701

Voteaza & Distribuie

Descriere



lipofilling


lipofilling, reinjectarea cu grasime proprie



Cunoscuta și sub numele de lipofilling, reinjectarea cu grasime proprie este printre cele mai apreciate proceduri ale momentului in chirurgia estetica. Lipofillingul nu lasa urme, marele avantaj al metodei fiind acela ca folosește material din propriul corp al pacientului, evitand reacțiile alergice.



Reinjectarea cu grasimi este folosita in principal pentru reintinerirea feței (injectarea pomeților, a ridurilor de expresie), marirea sanilor, corectarea cicatricilor, marirea volumului buzelor, ingroșarea gambelor hipotrofice, marirea feselor sau umplerea unor depresiuni la orice nivel al corpului.


Aceasta procedura presupune trei etape. Sub anestezie locala, grasimea este intai recoltata prin intermediul unor canule subțiri, apoi decantata și preparata pentru urmatoarea faza, cand grasimea este reinjectata in corp conform zonelor marcate prin desenul preoperator. Avand in vedere ca apare procesul natural de resorbție, este necesara o injectare in exces, iar rezultatul asteptat este vizibil abia dupa cateva zile.


Colectarea și prepararea țesutului adipos dureaza aproximativ o ora, iar aplicarea ei circa 10-20 minute. In general, grasimea este recoltata de pe abdomenul inferior, fața interna a coapselor sau a genunchilor, zone unde acest țesut este disponibil și de buna calitate. Grasimea poate fi stocata maxim un an și folosita pentru injectare la anumite intervale de timp, in funcție de necesitați.


Longevitatea țesutului adipos depinde de factori precum stilul de viața al pacientului, caracteristicile lui fizice, zona de corp tratata, metoda de recoltare și nivelul injectarii. Rezultatele reinjectarii cu grasimi nu sunt permanente, iar durata lor variaza in funcție de zona. De obicei, procedura trebuie repetata de 2-3 ori, la distanța de 6 luni, deoarece mai mult de jumatate din celulele grase mor sau sunt reabsorbite in acest timp.


Reinjectarea cu grasimi poate fi realizata prin mai multe tehnologii. De curand a fost introdusa in si Romania procedura PureGraft, o noua tehnologie de la Cytori Therapeutics Inc., prin care grasimea extrasa prin lipoaspirație cu ultrasunete este curațata de lipidele libere și de celulele sanguine, apoi reinjectata in corp. Deși este o metoda cu un nivel ridicat de siguranța, reinjectarea cu grasimi poate avea și o serie de complicații atunci cand nu sunt respectate recomandarile pre- sau post-intervenție, iar succesul depinde in mare masura și de profesionalismul chirurgului și al echipei.