Rasul slabeste

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2545

Voteaza & Distribuie

Descriere

terapia-prin-rasCunoastem toti vorba aceea din batrani cum ca "rasul ingrasa". Betty Hoeffner o contrazice. Sa vedem cum.



DA, se poate slabi prin ras si asta e cea mai distractiva dieta din cate exista. Razi din suflet si cu toata fiinta timp de 10 minute zilnic, si ai mari sanse sa nu trebuiasca sa mai mergi la sala.



Ai putea spune "floare la ureche", dar sa razi 10 minute incontinuu, nu e lucru simplu. Antrenamentul insa iti va asigura reusita si nu numai ca iti mentii sanatatea fizica, dar contribui si la cea psihica. Doctorii care au studiat aceasta dieta au spus ca 30 minute de exercitii fizice de doua ori pe saptamana si 15 minute de ras zilnic sunt tot ceea ce ne trebuie pentru a fi sanatosi psihic si fizic.



Betty Hoeffner a inventat metoda de slabit numita "Laughercising" pentru ONG-ul pe care la cofondat si care are ca scop ajutarea adolescentilor care se confrunta cu tulburari de nutritie, violenta, abuz de substante interzise si sinucidere. Pentru a rade "ca prostu\'" fara nici un motiv aparent poate fi destul de inhibitiv si descurajator. Asadar, primul lucru la care trebuie sa renuntam e ego-ul. Dupa care, trebuie sa exersezi rasul sincer pana ajungi sa razi timp de 10 minute fara intrerupere. Cand te specializezi, o sa poti rade din inima oricand si oriunde. Rasul contracteaza muschii abdominali si acestia vor incepe sa te doara. Razand, castigi energie si o sa-ti vina sa faci tot felul de exercitii fizice. Sau chiar sa faci curatenie la ore neobisnuite. Nu ezita, cand iti vine, apuca-te de aspirat.



Psihiatrii de la Universitatea din Stanford sustin ca 100-200 de reprize de ras pe zi echivaleaza cu 10 minute de alergat. Razi oridecate ori ceva ti se pare amuzant, pentru ca in acele momente corpul tau reactioneaza. Rasul implica 15 muschi faciali, pulsul si respiratia se intensifica si oxigeneaza sangele. Pe deasupra, nici creierul nu simte la fel de puternic durerea, pentru ca se produc mai multe endorfine, care in loc de durere, produc placere.



Terapia prin ras este recomandata pentru tratarea multor disfunctii psiho-somatice, rezultat al nelinistii, temerilor, angoaselor, stresului. Care, la randul lor, dau nastere multor tulburari functionale de tip cardiac, digestiv, insomniilor, migrenelor, etc. Toate acestea pot fi combature prin psihanaliza, psihoterapie, tehnici comportamentale, medicamente, relaxare, yoga, dar de ce sa platiti atat de mult, cand rasul e pe gratis.



Rasul ne elibereaza de angoasele care ne sufoca, care ne-mpresoara. Si pentru ca restabileste echilibrul intre sistemul simpatic si parasimpatic, rasul e o arma radicala impotriva stresului.