Rase de caini de companie

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari15710

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avand la dispozitie sute de rase de caini, ce variaza de la mici la foarte mari, de la linistiti la agresivi, de unde stii care este potrivit pentru tine? Mai jos sunt cele mai populare rase de caini de companie.

Alegerea unui caine pe care sa-l aduci in casa si inceperea convietuirii cu un caine este o decizie importanta. Este o idee buna sa faci cercetari online in ce priveste diferitele rase de caini inainte de a decide care se va potrivi stilului tau de viata si/sau al familiei tale.

Unii caini sunt cunoscuti ca si caini de familie foarte buni in timp ce altii sunt mai buni ca insotitori pentru o persoana sau un cuplu fara copii. Unii caini sunt foarte energici si au nevoie de o multime de exercitii si de multa miscare in timp ce altii sunt multumiti sa zaca in casa in compania stapanilor lor.

In ce priveste cainii de talie mica, care sunt unele dintre cele mai populare de rase de caini de companie, exista mai multe variante. De obicei, cainii de talie mica sunt potriviti in gospodariile cu copii mai mari sau ca si animal de companie pentru o singura persoana sau un cuplu fara copii.

Chihuahua. Aceasta este o rasa populara de caine de talie mica, dar cu o atitudine de caine mare. Chihuahua sunt loiali stapanilor lor. Aceasta trasatura ii face minunati tovarasi al unei persoane,dar sunt mai putin potriviti pentru familiile cu copii. Aceasta loialitate ii face foarte gelosi uneori.




Chihuahua

Chihuahua


Shih-Tzus. Chiar daca acesti caini au parul lung, sunt considerate de obicei caini hipoalergenici, datorita faptului ca nu lasa par aproape deloc.


Shih-Tzus

Shih-Tzus


Yorkshire Terrier. Acest caine de talie mica este un animal de companie foarte loial, la fel ca Chihuahua, si incredibil de gelos.




Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier


Printre cele mai populare rase de caini de companie de talie mare se numara urmatoarele:

Labrador Retriever. Acesti caini sunt animale de companie de familie excelente. Ei iubesc copiii de toate varstele, sunt inteligenti si usor de dresat. Labradorii sunt cea mai buna alegere pentru caini de familie.


Labrador Retriever

Labrador Retriever


Beagle. Aceasta este o rasa de caine rezistenta, in sensul ca rareori se imbolnavesc sau au dureri. Beagle sunt animale de companie foarte blande, fiind potriviti pentru familiile cu copii. Este si un caine bun de paza, in sensul ca va alerta zgomotos proprietarii sai la orice miscare latrand puternic.




Beagle

Beagle


Ciobanesc German. Cunoscute de toata lumea ca si "caini politisti", ciobanestii germani sunt animale mari de companie, dar sunt mai fericiti daca sunt pusi la treaba: paza, cautare, salvare. Acesti caini se dovedesc extrem de inteligenti si eficienti in aceste privinte.

Ciobanesc German

Ciobanesc German


Cand e tratat corespunzator si e bine ingrijit, un caine poate fi un animal de companie iubit de intreaga familie multi ani, aducand multa dragoste si bucurie in viata stapanilor.