Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Printesa Sissi

Arta si Cultura > Istorie

sissiLa 10 septembrie 1898, este asasinata printesa Sissi, pe numele ei adevarat Elisabeth Amalie Eugenie, ducesa de Bavaria si printesa de Bavaria, facand parte din casa de Wittelsbach.

A devenit imparateasa a Austriei si regina a Ungariei datorita casatoriei cu imparatul Franz Joseph. Tatal sau a fost Maximilian, duce de Bavaria, iar mama sa a fost Ludovika, printesa de Bavaria. Familia sa locuia la castelul Possenhoffen.

Printesa Sissi s-a nascut la Munchen, in Bavaria, la 24 decembrie 1937. In vara anului 1853, Elisabeth, in varsta de 15 ani, si-a insotit mama si pe sora ei mai mare, Helene intr-o excursie in statiunea Bad Ischl, din Austria, unde sperau ca Helene sa atraga atentia imparatului Austriei, Franz Joseph, atunci in varsta de 23 de ani. Insa Franz Joseph a ales-o pe Elisabeth, iar cuplul s-a casatorit la Viena in primavara anului 1854.

Numita pe buna dreptate "printesa Diana a perioadei sale", Sissi s-a adaptat cu greu etichetei de la curtea habsburgilor. A avut cu imparatul Austriei patru copii: Sophie, arhiducesa de Austria (1855-1858), Gisela, arhiducesa de Austria (1856-1932), Marie-Valerie, arhiducesa de Austria (1868-1924) si cel care se spera ca va fi printul mostenitor, Rudolf (1858-1889).

Dupa ce casatoria ei a inceput sa se deterioreze din cauza infidelitatilor lui Franz Joseph, Sissi a inceput sa calatoreasca, vazandu-si copiii foarte rar. A vizitat locuri ca Madeira, Ungaria, Anglia si Corfu, unde a cerut sa i se construiasca un castel pe care la denumit Achilleion. Sissi a devenit faimoasa pentru frumusetea ei, pentru modul in care a influentat moda vremii, dar si pentru pasiunea sa enorma pentru sport, cu precadere pentru calarie.

Nelinistile nationale din cadrul monarhiei habsburgilor, cauzate de rebelii unguri, au condus in 1867, la intemeierea dublei monarhii austro-ungare, facand-o pe Elisabeth imparateasa Austriei si regina Ungariei. Elisabeth a fost intotdeauna apropiata de cauza ungurilor si, odata ce s-a impacat cu sotul ei, i s-a alaturat lui Franz Joseph la Budapesta unde a avut loc incoronarea lor.

Dupa ce a dat nastere celei de-a patra fiice a lor, Marie-Valerie, Sissi a reinceput sa calatoreasca prin Europa. In 1889, viata lui Sissi a fost zguduita de moartea unicului ei fiu, printul Rudolph, in varsta de 31 de ani, care si-a impuscat tanara amanta, baroana Mary Vetsera, dupa care s-a sinucis.

Scandalul este cunoscut sub numele de Mayerling, dupa numele cabanei lui Rudolph din Austria. La 10 septembrie 1898, la Geneva, in Elvetia, Sissi, in varsta de 61 de ani, a fost injunghiata. Asasinul ei, tanarul Luigi Lucheni , spera sa ucida un print din casa de Orleans si negasindu-l, si-a indreptat atentia spre ea, pe care a gasit-o plimbandu-se pe malul lacului Geneva si se pregatea sa urce intr-o barca cu aburi ce se indrepta spre Montreux. Cutitul tanarului i-a strapuns inima. Ultimele cuvinte ale lui Sissi au fost "Ce mi s-a intamplat?" Imparateasa a fost inmormantata in cavoul imperial din centrul Vienei, care vreme de secole a fost locul in care erau inmormantati imparatii Austriei.Comentarii


Postat de petrescu adriana , 18 Ianuarie 2013, 19:50

Exceptional!!!! si eu m-am nascut pe 24 decembrie!! Capricornii au o viata tumultoasa si imprevizibila.

 
Postat de isabell , 06 Iunie 2011, 18:23

eu am mers la vienna acum7 zile si am vizitat; shombrunn, maria hylfelstrase, magazine(60aprox) muzeul de stiinte ale natuii, parcul de distractii(cel mai mare din lume), hotelul austria3s, si mai multe am 8 ani!

 
Postat de Cornelia , 02 Ianuarie 2011, 20:04

Ma fascineaza aceasta femeie nefericita care a avut totul si a cautat o viata intreaga doar ea stie ce...este f greu sa tii pe umerii tai firavi si cu o talie atat de mica greutatea unui asemenea imperiu penduland continuu intre ore intregi de ceremonialuri de curte si poeziile din jurnal....

 
Postat de Josiane , 04 Decembrie 2010, 16:36

Am fost in septembrie ,la Viena si am vazut castelele Schonbrunn si Hofburg.Sunt foarte frumoase!!!

 
Postat de cam3lutza , 31 Decembrie 2008, 12:36

am fost la viena in urma cu o saptamana si am vazut palatul printesei,compartimentul de tren in care calatorea,dar i cutitul cu care a fost omorata.Totul este superb.Mi s`a parut foarte ciudat faptul k avea 51cm in talie,dar este posibil ptnru ca avea 47 de kg si 1.50-1.60, nu mai stiu sigur cat. :)

 
Postat de olympya , 11 August 2008, 13:52

este adevarat...am vazut si filmele cu Sissi...care sunt cu adevarat de exceptie.......

 
Postat de anto_cu_catei , 20 Noiembrie 2006, 22:47

super

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)