Principiile homeopatiei si remediile homeopatice

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3677

Voteaza & Distribuie

Descriere

Homeopatia este un sistem de medicina alternativa care promoveaza metode naturale de vindecare a organismului. Se folosesc medicamente din substante minerale, vegetale si animale obtinute prin procedee specifice in laboratoare de specialitate. Din punct de vedere al mecanismului de imbolnavire, medicina homeopata se bazeaza pe faptul ca nu microbul este la originea bolii, ci slabirea sistemului imunitar este cauza predispozitiei organismului catre boala.

Homeopatia nu urmareste distrugerea agentilor patogeni ci intarirea organismului pentru ca acesta sa blocheze grefarea sau inmultirea acestora. O consultatie homeopata implica foarte multe intrebari centrate pe un singur subiect: dumneavoastra. Pentru a raspunde la unele intrebari e nevoie de timp de gandire, pentru ca ele face referire nu doar la boala, ci si la viata personala.

De exemplu: Pe ce parte dormiti? Ce anotimp preferati? Va place ploaia? Sunteti friguros? Ce visati de obicei?
Medicul homeopat are nevoie de timp pentru a analiza cazul, iar reteta prescrisa nu este una clasica. Acesta trebuie sa aleaga tratamentul care se potriveste cel mai bine simptomelor pacientului, incluzand simptomele psihice.

Remedii homeopatice


Lipsite de toxicitate, remediile homeopate se prezinta sub forma unor tubulete ce contin granule dulci ce se pun sub limba. Prin administrarea acestor "granule de energie", se echilibreaza nivelul energetic al organismului in ideea de vindecare a bolii.

Contraindicatii remedii homeopatice


  • atingerea lor direct cu mana
  • ferirea de parfumuri sau substante aromate
  • consumarea in timpul tratamentului a produselor ce contin substante mentolate
  • folosirea pastei de dinti mentolata.