Poti prezice daca vei avea un baiat sau o fata?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6953

Voteaza & Distribuie

Descriere

cum sa prezici sexul copiluluiCand ramai insarcinata, prima intrebare pe care o pun cei din jur, poate chiar inainte de a afla daca te simti bine, este urmatoarea : „E fata sau baiat? ".

Daca inca nu stii, raspunsul va veni prompt: „Daca libidoul iti scade in timpul graviditatii, e baiat, daca creste, e fata", sau „Daca linia mai intunecata de pe burta este scurta, e baiat, daca este mai lunga, e fata".Lista metodelor „babesti" de ghicire a sexului bebelusului este lunga si adesea abracadabranta. Aceste tehnici sunt astazi din ce in ce mai putin utilizate datorita recurgerii sistematice la ecografie, gratie careia se poate afla rapid sexul copilului. Totusi, unii parinti cer doctorului sa nu le spuna daca vor avea un baietel sau o fetita, ei nedorind sa afle sexul bebelusului fie pentru ca acest lucru le este indiferent, intrucat grija lor principala este legata de sanatatea nou-nascutului, fie pentru ca vor sa pastreze surpriza pentru momentul nasterii.

In aceste conditii, o serie de cercetatori si-au propus sa verifice validitatea metodelor „babesti" folosite pentru ghicirea sexului copilului inainte de nastere.

Subiectilor li s-a distribuit un chestionar care trebuia completat cu pronosticul pe care-l aveau in legatura cu sexul copilului (fetita sau baietel), apoi li s-a cerut sa precizeze pe ce anume se bazau in previziunea facuta (comparatie cu sarcina precedenta, eventualele vise pe care le-au avut in legatura cu sexul copilului, modul in care era pozitionata sarcina, diverse senzatii, credinte etc.).

S-a asteptat apoi momentul pentru aflarea sexului bebelusului si pe baza acestei informatii s-au facut asocieri intre raspunsurile anterioare ale subiectilor si realitatea concreta. Rezultatele au demonstrat ca mamele au previzionat gresit sexul bebelusului, iar diferitele tehnici propuse de unele dintre ele s-au dovedit a fi foarte putin exacte sub aspectul validitatii predictiei.

Nici femeile care nu erau la prima sarcina nu au avut un procent mai mare de reusita. Astfel asemanarea dintre schimbarile hormonale din timpul sarcinii si compararea lor cu sexul bebelusului nu are nicio baza stiintifica, mai mult de atat, aceasta metoda de analiza a modificarilor din organism ajuta doar la analiza propriului corp.