Plimba-te daca vrei sa slabesti

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2946

Voteaza & Distribuie

Descriere

Am inteles ca nu iti plac dietele sau orele petrecute la sala. Ultima varianta, in afara de infometare (care este, desigur, interzisa) este o plimbare puna. Desi iti poate parea ceva banal, fara nici un folos, te anuntam ca sintagma "mersul pe jos face piciorul frumos" e chiar adevarata. N-ai destul timp nici macar pentru a te plimba? Ok. Atunci, cand mergi la serviciu, parcheaza-ti masina cat mai departe de cladire. Cand mergi la cumparaturi, lasa-ti masina acasa. Inainte sa te culci, iesi cu catelul la plimbare, cel putin 20 de minute. Daca nu ai catel, ia-ti cu tine partenerul, o prietena sau o vecina. Povestind, nici nu iti vei da seama unde trec cele 20-30 de minute si cand se ard caloriile de care vrei sa scapi.

Plimbarea face minuni si dupa o masa imbelsugata dupa care simti ca n-ar mai intra nici un fir de patrunjel in stomacul tau. Incalta-te comod si iesi la plimbare, tot cam 20 de minute, sa ti se aseze. Sa nu crezi ca aceste minute vor face sa dispara tot ce ai mancat. Nu. Insa vor facilita si vor accelera digestia, arzand caloriile mai repede.

O varianta care necesita trezirea mai devreme ar fi sa mergi pe jos la serviciu. Si sa te intorci, de asemenea, tot pe jos. Nici macar nu trebuie sa o faci zilnic, e de ajuns de 2-3 ori pe saptamana, cand nu trebuie sa ajungi repede-repede acasa. Ia-ti un mp3 player sau un iPod si bucura-te de plimbare ascutand muzica preferata. Sau, ai putea sa cobori cu cateva statii mai repede si sa faci jumatate din drum pe jos. Uneori e suficient sa arzi calorii si sa te mentii in forma.