Plante medicinale pentru dureri si febra

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12907

Voteaza & Distribuie

Descriere

Leacurile babaesti vor reprezenta mereu o comoara nepretuita. Nu degeaba sunt preferate compresele cu foi de varza sau masajele cu tuica in defavoarea medicamentelor. Plantele medicinale sunt 100% naturale si au un grad maxim de eficienta.

Plante medicinale pentru calmarea durerilor de burta la copii

Chimenul. Extrem de eficienta pentru calmarea durerilor de burta a micutilor este o infuzie din jumatate de lingurita seminte de chimen, la o jumatate de cana de apa fierbinte. Se acopera, se asteapta 10 minute si apoi se strecoara. Se adminstreaza zilnic copilului, cate o lingurita sau doua.

Anasonul. Se oparesc cateva seminte de anason si se lasa la racit. Se consuma amestecul in reprize, indulcit cu miere.

Plante medicinale pentru calmarea durerilor de cap

Brustur sau hrean. Pentru ameliorarea durerilor de cap legati capul cu o banderola pe care se afla frunze de brustur sau frunze de hrean.

Plante medicinale pentru calmarea durerilor legate de fracturi si luxatii

Varza si hrean. Bandajele multiple din frunze de varza si hrean sunt excelente pentru acest tip de dureri.

Plante medicinale pentru scaderea febrei

Brustur, varza sau hrean. Frunze reci de brustur, varza proaspata sau hrean se infasoara in jurul corpului si se schimba cand se incalzesc.

Lapte sau otet de mere. La fel se infasoara corpul in fase si prosoape inmuiate in lapte dulce, rece, sau otet de mere si se schimba.

Plante medicinale pentru cresterea apetitului la copii

Lumanarica. Pentru cresterea apetitului de foloseste urmatorul amestec: o lingura de floare de lumanarica se fierbe intr-un litru de apa, timp de 15 minute. Se administreaza copilului cate o lingura in mai multe reprize pe parcursul unei zile.