Plante ideale pentru terasa si balcon

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13012

Voteaza & Distribuie

Descriere

Incepand cu anotimpul primaverii si pana toamna, tarziu, ne putem insufleti balcoanele si terasele cu flori cat mai bogat inflorite si de-un colorit variat. Curgatoare, decorative prin frunzis, cataratoare sau pur si simplu mici si delicate, toate soiurile de flori merita atentia si locul cuvenit in casa. Iata cele mai potrivite plante pentru balcon si terasa, dar si cateva sfaturi de ingrijire pentru fiecare in parte.

Muscatele curgatoare

Muscatele curgatoare

Muscatele curgatoare

Muscatele curgatoare sunt poate cele mai des intalnite flori de balcon si terasa. Au toate avantajele pe care iubitorii de flori si le doresc. Infloresc abundent, in permanenta, au flori viu colorate iar contrastul creat de verdele frunzelor si de nuantele intense ale inflorescentelor incanta placut ochiul. Privind de pe strada, trecatorii vor fi invidiosi pe balcoanele si terasele decorate cu astfel de flori minunate.

Pentru a avea muscate curgatoare cat mai bogate si inflorite intreaga vara, trebuie sa tineti cont de cateva reguli de ingrijire. Sunt plante usor de intretinut, asadar nu trebuie sa va faceti probleme. Cele doua necesitati principale ale acestor plante de balcon si terasa sunt apa din belsug si soarele. Exista o multitudine de sortimente de muscate curgatoare, de la cele simple, rosii, la cele cu flori multicolore si frunze variegate.

Se cultiva in jardiniere si se lasa sa atarne in afara balconului, sau in ghivece suspendate. In oricare dintre situatii, efectul este spectaculos. Daca plecati in concediu si doriti ca plantele sa fie la fel de frumoase si la intoarcere, este bine sa rugati pe cineva sa le ude.



Campanula{title}

Campanula

Campanula

Campanula

Campanula infloreste pana tarziu, in octombrie si poate fi gasita in nuante de alb, bleu sau violet. Fiind o planta ce creste sub forma de tufa bogata, este ideala pentru terase si balcoane. Florile se grupeaza sub forma de ciorchini care fie stau deasupra frunzelor, fie se revarsa pe langa marginile ghiveciului.

Campanula se inmulteste prin seminte in luna august insa trebuie stiut faptul ca infloresc abia in anul urmator. Odata mature, plantele infloresc abundent din iunie pana in octombrie. Secretul este fie udate moderat si constant, fara pauze de seceta si sa fie expuse la lumina, dar ferite de razele soarelui.

In timpul iernii, campanula se pastreaza in repaus intr-o incapere racoroasa, la cel mult 10 grade Celsius, insa temperatura nu trebuie sa coboare sub 0 grade Celsius. In sezonul rece, planta nu trebuie udata si nu se pulverizeaza.



Petuniile{title}

Petunii

Petunii

Petunii

Petuniile infrumuseteaza si dau viata balcoanelor si teraselor anoste. Sunt plante deloc pretentioase dar deosebit de frumoase, colorate si florifere. Se inmultesc prin seminte iar ingrijirea lor nu este deloc anevoioasa. Petuniile prefera amplasarea in plin soare si udarea din abundenta, zilnic. Exista soiuri parfumate, unicolore sau multicolore, cu florile simple sau duble.

Petuniile sunt plante ideale pentru balcon si terasa pentru ca infloresc abundent de la inceputul lunii mai pana toamna tarziu, fara prea mari eforturi depuse de cei ce trebuie sa le ingrijeasca. Pentru un ghiveci bogat si plin de flori, trebuie sa fertilizati periodic plantele. Adaugati lunar in apa de udare ingrasamant cu fier si, saptamanal, fertilizant pentru plante cu flori. In aceste conditii, petuniile infloresc abundent iar florile au culori intense.

In timpul iernii, petuniile se pastreaza in incaperi racoroase, ferite de inghet, iar primavara se reincepe treptat udatul. Plantele rezista in general inghetului, daca nu este foarte puternic, insa gerurile repetate intr-o singura iarna le pot omori. Atentie la daunatori. Daca observati panze si insecte pe frunze, stropiti cu insecticide de la magazinul fitozanitar, sau folositi tratamente naturale impotriva daunatorilor plantelor.



Begoniile{title}

Begoniile

Begoniile

Begoniile

Begoniile sunt plante ideale pentru balcon si terasa si necesita eforturi minime de ingrijire. Exista peste 1000 de hibrizi de begonia, fiecare in parte cu specificul ei. Munca celor care se ocupa cu hibridizarea lor a dus la crearea unor varietati spectaculoase, cu flori multicolore, duble, ba chiar asemanatoare trandafirilor sau garoafelor.

Begoniile au avantajul de a fi decorative atat prin frunzis, cat si prin flori. Au frunze si tulpini carnoase, in varful carora apar bobocii. La sfarsitul perioadei de inflorire, toamna tarziu, se opreste udarea treptat si plantele se introduc in repaus. Pastrati tuberculii fie in pamantul din ghiveci, fie in turba, la racoare.

Pentru o tufa bogata, se ciupesc varfurile tulpinilor, astfel incat sa se ramifice frumos. Planta are flori masculine, mai mari si mai spectaculoase, si feminine, mai mici dar la fel de frumoase. Prefera amplasarea in locurile luminoase, insa nu in bataia directa a soarelui. Trebuie udate din belsug, pentru ca substratul sa fie in permanenta umed, insa nu imbibat cu apa. Seara sau dimineata, pulverizati begoniile pentru mentinerea unui nivel ridicat al umiditatii in aer.