Pierderea virginitatii

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11679

Voteaza & Distribuie

Descriere



virginitatea


pierderea virginitatii



Avand in vedere schimbarea structurii sociale a societatii intr-un ritm drastic, varsta medie a pierderii virginitatii a scazut pe tot globul. Studii si sondaje recente arata ca adolescentii si-au pierdut virginitatea la 17 ani sau chiar la o varsta mai mica. Motivul este ca acestia se maturizeaza mult mai repede decat e normal?



Numite „semnele" unei societati care se confrunta cu gandire liberala in totalitate, practicile sexuale in randul adolescentilor au crescut drastic in ultimul deceniu. Studiile indica faptul ca varsta medie a pierderii virginitatii in randul baietilor si fetelor a scazut drastic in majoritatea tarilor. Expertii spun ca avand in vedere varsta medie a debutului pubertatii, care porneste de la 9 - 10 ani la baieti si de la 10 - 11 ani la fete, si varsta medie a pierderii virginitatii a scazut alarmant.


Adolescentii, ce sunt foarte confuzi in ce priveste varsta potrivita de a-si incepe viata sexuala, sfarsesc adesea implicati in acte sexuale, mai mult sau mai putin constientizate, pierzandu-si virginitatea la varste neadecvate pentru aceasta etapa din viata. In consecinta, s-a inregistrat o crestere fara precedent a numarului de cazuri de boli cu transmitere sexuala si sarcini nedorite in randul adolescentilor.


Varsta medie a pierdetii virginitatii (2010)

Deficitul de comunicare dintre parinti si copii, precum si noul val al liberalismului mass media a dus la scaderea varstei medii a pierderii virginitatii in diferite tari. Trebuie sa se inteleaga ca media de varsta a pierderii virginitatii variaza in fiecare tara, in functie de cultura sociala predominanta.


In timp ce tarile occidentale sunt liberale de ceva timp, unele tari din Est inca privesc sexul ca un subiect tabu. Mai mult decat atat, colectarea unor date concrete pentru varsta medie a pierderii virginitatii nu este o sarcina usoara avand in vedere lipsa de dovezi statistice disponibile in fiecare tara. Cu toate acestea, varsta medie a pierderii virginitatii in SUA a fost in jurul valorii de 16.4 ani. Acest lucru nu inseamna ca nu exista adolescenti in SUA implicati in relatii sexuale inainte de aceasta varsta. Exista sanse mari sa aflati de un copil de 13 sau 14 ani implicat in vreun soi de activitate sexuala.


In intreaga lume, varsta medie a pierderii virginitatii este 17.3 ani. Iata o statistica pentru fiecare tara, insa tineti cont ca datele au fost colectate din mai multe surse si apoi combinate pentru a estima o varsta medie. Exista si unele variatii in functie de mai multi factori.











Pozitia




Tara




Varsta medie a pierderii virginitatii






1




Statele unite




16.4






2




Brazilia




16.5






3




Franta




16.8






4




Germania




17.6






5




Australia




17.8






6




Austria




17.9






7




Nigeria




19.7






8




Japonia




19.7






9




Thailanda




20.5






10




Hong Kong




20.5






11




Taiwan




21.4






12




China




21.9






13




India




22






14




Singapore




22.8






15




Malaezia




23









Cauzele scaderii varstei medii de pierdere a virginitatii

Iata cateva dintre cele mai importante cauze date de experti pentru o astfel de scadere a varstei medii a pierderii virginitatii in populatia generala.



  • Curiozitatea la varsta frageda de a cunoaste si de a intelege organismul a impins adolescentiii sa se implice in site-urile si comunitatile online, cedand sexului cibernetic si sexului prin telefon.


  • Slaba crestere a copilului este un alt motiv pentru practicarea activitatilor sexuale la varste neadecvate, parintiii afisand un dezinteres total.


  • Atasamentul emotional slab intre membrii familiei si incapacitatea de a impartasi gandurile si sentimentele. Mai mult decat atat, in cazul in care parintii sunt implicati ei insisi in diverse legaturi amoroase, este putin probabil ca copilul sa dezvolte o relatie adecvata cu sexul opus.


  • Sexul nu mai este un subiect tabu. Liberala este noua mantra care a declansat gandirea libera in societate. Virginitatea este ridiculizata in ziua de astazi. Adesea, adolescentii isi incep activitatea sexuala doar din cauza presiunii egalitatii.


  • Mass media a creat o influenta negativa in societate. Sexualitatea este folosita ca instrument de raspandire a divertismentului si adesea incalca limitele, fara a lua in considerare ca o populatie semnificativa este influentata de aceste lucruri.


Sfaturi pentru adolescenti

  • Iata cateva sfaturi pentru adolescenti, astfel incat acestia nu se supuna presiunii de grup si sa sfarseasca prin a face ceva ce le creeaza disconfort.


  • Realizati ca educatia sexuala trebuie sa fie mentionata din surse autentice. Numeroasele informatii de pe web nu sunt educatie sexuala, ci diferite forme de pornografie.


  • Abstinenta ajuta la evitarea sarcinilor nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala. Trebuie sa fiti responsabili pentru a preveni boli amenintatoare.


  • Nu va implicati in activitati sexuale din cauza unor diferite constrangeri sau daca nu simtiti ca vine de la sine.


  • Nu intra in presiunea de grup. 90% din fapte sunt zvonuri. Nu credeti niciun zvon neintemeiat despre sex sau virginitate care circula in jurul vostru.


  • Asteptati varsta potrivita si momentul potrivit pentru a va incepe viata sexuala. Amintiti-va ca sanatatea sexuala este o parte integranta a sanatatii holistice.




Nu exista o anumita varsta la care sa se piarda virginitatea, dar trebuie sa va asigurati ca sunteti pregatiti punct de vedere emotional si fizic pentru aceasta experienta. Dupa cum arata statisticile, fie ca este vorba de tari din Asia, precum China, India, Japonia sau de tari europene sau sau chiar de tari africane - media de varsta a pierderii virginitatii a scazut peste tot. Cei mai multi dintre adolescenti isi pierd virginitatea sub 20 de ani. Desigur, aceste tendinte determina dascalii, sociologii si organele de politie sa se gandeasca serios la cum sa introduca educatia sexuala in scoli si colegii, intr-un mod eficient.