Perne din puf de gasca sau alt material?

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1965

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pernele din puf de gasca sunt un accesoriu foarte popular al asterntului pe care foarte multi oameni aleg sa doarma, insa sunt si cazuri in care alti oameni aleg perne umplute cu altceva, probabil mai pe placul lor. Deoarece exista atat de multe tipuri de perne pe piata, cum poate stii cineva care este cea mai buna pentru el chiar inainte de a o cumpara?

Exista insa mai multe aspecte care trebuiesc luate in considerare atunci cand alegi tipul unei perne si de asemenea si umplutura acesteia.

Avantaje perne puf de gasca
O perna din puf de gasca este, evident, o alegere naturala pentru cele mai multe persoane. Aceste perne nu sunt de fapt umplute cu pene de gasca ci cu un "par" foarte moale si pufos. Acest tip de umplere al unei perne o face pe aceasta foarte moale, dar totusi durabila in timp. In majoritatea hotelurilor de lux din jurul lumii sunt intalnite aceste tipuri de perne. Aceasta umplere este insa mult mai costisitoare decat altele, in special in cazul gastelor din Canada sau Ungaria, care sunt crescute exact pentru acest lucru.

Puful de gasca este organic si natural putand de asemenea crea si o perna ergonomica.

Dezavantaje perne puf de gasca
Puful de gasca poate provoca alergii anumitor persoane, desii expertii in domeniu spun ca alergiile se datoreaza agentiilor de curatare a pernelor si nu a pufului care este in totalitate natural. Totusi acarienii se pot dezvolta in puful de gasca daca pernele nu sunt pastrate curate si uscate. Pernele mai ieftine, de o calitate mai scazuta, au tendinta de a se compresa in timp, astfel ca poate este o idee mai buna sa cumparati perne din puf de gasca de o calitate mai mare, chiar daca pretul este mai ridicat.

Alternative pentru puful de gasca
Avantaje

Materialele alternative pufului de gasca nu sunt nici ele foarte rele, dar totusi acestea sunt facute din fibre procesate. Aceste fibre sunt in general din poliester care este procesat din petro-chimicale. Durabilitatea acestor perne depaseste cu mult pe cele din puf de gasca. De asemenea poliesterul tinde sa reziste mai bine la acarienii din praf si este mai ferm, iar pretul lor este de obicei mai mic.

Dezavantaje

Deoarece poliesterul este o fibra sintetica unele persoane pot avea anumite sensibilitati de mediu cand dorm pe materiale chimice prelucrate. De asemenea cand te asezi pe aceste perne nu se lasa in jos si nu iau forma gatului, nefiind astfel foarte confortabile. In concluzie depinde foarte mult de fiecare om care perna este mai buna. Alergiile de exemplu ar putea fi un criteriu foarte important in a alege un tip de perna sau altul, asadar gandeste-te bine inainte sa cumperi efectiv. De asemenea nu uita ca pe langa perne mai este important sa ai si saltele bune pe paturi, asa ca tine cont si de acest aspect.