Peelingul chimic

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2503

Voteaza & Distribuie

Descriere

Procedura fara interventie chirurgicala, peelingul chimic consta intr-o arsura cu adancime controlata la nivelul pielii. Descuamarea (fenomen patologic de cojire a epidermei) si refacerea tegumentului din straturile profunde duc la intinerirea aspectului facial si diminuarea sau chiar indepartarea imperfectiunilor de pe fata, in cele mai multe cazuri riduri si cicatrici. In ce priveste portiunea pe care se poate realiza procedura, se poate opta pentru intreaga fata sau doar pe regiuni delimitate, in functie de necesitatile si preferintele pacientilor.

Rezultate

Rezultatele peelingului chimic se intensifica pe parcurs. Primul semn este un aspect mai curat si mai sanatos al pielii, insa cu cat tratamentul inainteaza se obtine un ten mai fin, mai ferm si mai curat. La finalul peelingului se observa o imbunatatire semnificativa a texturii tenului. Eficienta rezultatelor peelingului chimic depinde de mai multi factori. Printre acestia se numara tipul si particularitatile pielii fiecarui pacient, ingrijirea tenului, atat anterioara cat si cea post-tratament, factori de risc precum fumat, alcool, oboseala si stres, etc.



Tipuri de peeling

Se diferentiaza mai multe tipuri de peeling, in functie de adancimea la care se opteaza:

  • superficial
  • mediu
  • adanc.

Cel mai popular este peelingul intermediar plus, care asigura inlaturarea totala a ridurilor fine si medii, si ameliorarea semnificativa a ridurilor adanci. In urma acestui tip de peeling se obtine un ten proaspat si o piele intinsa, iar in ce priveste activitatile cotidiene aceastea se pot relua imediat, nefiind necesara vreo perioada de recuperare.