Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Simboluri pagane germanice si celtice

Arta si Cultura > Religie

Simboluri pagane germanice

Crucea de Fier

Acest simbol, cunoscut si sub numele de "Eisernas Kreuz", a fost adoptat in Prusia. In timpul Primului Razboi Mondial, acest simbol a aparut pentru prima data pe avioanele de lupta ale germanilor. Ulterior, acesta a fost adoptat ca simbol fascist in tari ca Franta, Portugalia si alte natiuni.

Crucea de Fier

Crucea de Fier - simbol pagan germanic

Simbolul pacii

Acest simbol pagan germanic este de asemenea cunoscut ca crucea intoarsa cu susul in jos. Acest simbol inseamna lucruri diferite in momente diferite. Unii oameni il numesc si "Crucea lui Nero". Aici, simbolul a fost legat de imparatul roman crud si notoriu care a ucis crestini.

Simbolul pacii

Simbolul pacii - simbol pagan germanic

Ani mai tarziu, acest simbol a fost vazut ca un vechi Norse Rune de catre vikingi. Mai tarziu, dupa al doilea razboi mondial, acest simbol a fost gasit gravat pe pietrele funerare de trupele lui Adolf Hitler si a fost etichetat ca "Dead Man Rune". Acest simbol pagan germanic a fost din nou reinviat de hippies in anii 60, cand au inceput sa protesteze impotriva armelor nucleare, culturii occidentale si valorilor crestine. Curand a devenit un simbol la nivel mondial pentru pace globala si omenire centrata pe unitate.

Zvastica

Acest simbol pagan germanic reprezinta cele patru puncte cardinale si spiritele lor corespunzatoare. Exista o cruce mica in centrul zvasticii care subliniaza aderarea la "cer si pamant" si "perfectionarea fiintei umane".

Zvastica

Zvastica - simbol pagan germanic

Simboluri pagane celtice

Triskelionul

Este un cuvant grecesc care inseamna "trei picioare". Acest simbol pagan celtic reprezinta concurenta si progresul omului.

Triskelionul

Triskelionul - simbol pagan celtic

Triquetra

Este un termen latin care inseamna "trei colturi". Acesta este un simbol sfant si are semnificatii diferite. Consta in numarul sacru "3" si, de asemenea, cele 3 elemente principale ale naturii: pamantul, cerul si marea. In perioada crestinismului timpuriu acest simbol a fost vazut ca Sfanta Treime.

Triquetra

Triquetra - simbol pagan celtic

Spirala celtica

Reprezinta energia celesta care radiaza afara. Acest simbol pagan celtic reprezinta, de asemenea, cresterea, nasterea si expansiunea constiintei.

Spirala celtica

Spirala celticaComentarii


Postat de madalin , 05 Iunie 2013, 15:35

Ar fii mai bine daca teai documenta inainte de a vorbi despre paganism !

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)