Padurea Neagra din Germania

Detalii

CategoriiTurism
TaguriDunare, Germania, Padurea Neagra
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari20893

Voteaza & Distribuie

Descriere

Padurea Neagra este o zona de munte impadurita in Baden-Württemberg, Germania. Aceasta acopera districtele germane Enz, Rastatt, Calw, Freudenstadt, Ortenaukreis, Rottweil, Emmendingen, Schwarzwald-Baar, Breisgau-Hochschwarzwald, Lörrach si Waldshut. Aceasta regiune muntoasa de 193 de km lungime si 60 de km latime acopera aproximativ 12000 de km patrati ai tarii. Zona este pastrata de catre voluntarii Schwarzwaldverein (Societatea Padurea Neagra), cel mai vechi club german de alpinism existent.

Padurea Neagra din Germania

Padurea Neagra din Germania

Acest lant muntos este alcatuit din gnais (roca meramorfica) si acoperit cu un strat de piatra de nisip. Unii dintre cei mai inalti munti din aceasta regiune sunt Feldberg, Herzogenhorn, Belchen, Spieshorn, Schauinsland si Kandel. In timpurile medievale, muntii Padurea Neagra au fost o regiune miniera importanta a continentului european. Fluvii cum ar fi Dunarea, Neckar, Wiese si Murg traverseaza acesti munti, oferind regiunii alimentare cu apa pentru pastrarea ecologiei. Lacurile de munte prezente in acest teritoriu sunt o dovada a faptului ca Padurea Neagra a fost acoperita de ghetari in timpul ultimei ere glaciare, glaciatiunea Wurm.

izvorul Dunarii

izvorul Dunarii, in muntii Padurea Neagra

Aceasta regiune impadurita din Germania este alcatuita in special din pini si brazi. Desi exploatarea forestiera excesiva a dus la epuizarea lemnului in aceasta regiune, se depun mari eforturi pentru refacere. Muntii Padurea Neagra adapostesc o fauna rara, cum ar fi cai cunoscuti sub numele de "Vulpile din Padurea Neagra" si vaci Hinterwalderberg. Rama giganta (Lumbricus badensis) se gaseste doar in aceasta zona a lumii.

cai Padurea Neagra

cai Padurea Neagra, Germania

Padurea Neagra este una dintre destinatiile turistice in plina expansiune in Germania. Turistii se inghesuie in vaile din apropierea muntilor, cum ar fi Feldberg si Belchen. Lacuri precum Titisee si Schluchsee contribuie, de asemenea, la frumusetea acestei regiuni. Cascada Triberg de pe raul Gutach este una dintre cele celebre cascade din muntii Padurea Neagra.

Padurea Neagra, Feldberg

Padurea Neagra: valea Feldberg

Lacul Titisee, Padurea Neagra

Lacul Titisee, Padurea Neagra, Germania

cascada Triberg, Padurea Neagra

cascada Triberg, raul Gutach, Padurea Neagra

Cei 22531 de km de trasee prezente in acest teritoriu sunt potriviti pentru activitati cum ar fi ciclism, drumetii sau alergare pe teren variat. Pentru turistii care doresc altceva decat activitatile in natura, exista, de asemenea, o serie de muzee, cum ar fi Vogtsbauernhöfe, un muzeu in aer liber ce prezinta viata agricultorilor din regiune in secolul 17 si 18, precum si Muzeul German al Ceasului in Furtwangen, care relateaza istoria industriei prelucratoare a ceasului. Chiar si minele care dateaza din timpuri medievale au fost redeschise in scop turistic.

Exploatarea forestiera este o alta activitate importanta a oamenilor care locuiesc in aceasta regiune. Sculptura in lemn a inflorit ca industrie de-a lungul secolelor. Ceasurile cu cuc si ornamentele sculptate sunt elemente de fantezie pentru turistii care viziteaza aceasta zona. Agricultura, cresterea vitelor si alte activitati legate de produse lactate sunt practicate la un nivel substantial.

In afara de natura, Padurea Neagra este renumita si pentru legende si traditii unice practicate aici, chiar si astazi. Fabulele ce circula despre zona fac din Padurea Neagra o regiune si mai interesanta. Potrivit uneia dintre fabule, nimfele de apa traiesc in adancurile intunecate ale lacului Mummel in Baden in timp ce o alta fabula vorbeste despre un rege care traieste in apele adanci ale lacului, care trage femeile la imparatia lui subacvatica. Apoi, exista stravechi traditii, cum ar fi ultima recolta de struguri care trebuie adusa acasa cu o caruta trasa de un bou. Se crede ca in cazul in care nu se respecta traditia, atunci intreaga recolta devine acra.

Padurea Neagra din Germania este cu adevarat un loc minunat pe care mama natura l-a oferit omenirii. Oricine ar trebui sa o viziteze cel putin o data in viata.