Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Orhideea

Stiinta > Biologie

Orhideea este una dintre cele mai populare flori in intreaga lume. O orhidee reprezinta cadoul perfect, atragand atentia celor din jur in orice situatie. Semnificatiile orhideelor le face cadouri atat de speciale pentru diferite ocazii cum ar fi aniversari, semne de multumire, cadouri de felicitare, etc.

Orhideele sunt clasificate in functie de caracteristicile fizice, care includ culoarea florilor, forma frunzelor, inaltimea stemului si modul de crestere.

Frumusetea si delicatetea orhideelor au atras oamenii multor generatii. Familia orhideelor este un grup divers de specii de plante care a fost clasificat in diferite tipuri, in functie de caracteristicile externe si interne. Toate tipurile de orhidee apartin familiei Orchidaceae. Majoritatea acestor plante sunt distribuite in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud si in Asia. Arborii cu aceste flori colorate si trasaturile fizice ale acestora variaza de la o specie la alta.

Tipuri de orhidee

In functie de cerintele de crestere, orhideele se impart in 3 categorii:

  • terestre - cresc pe sol, in zonele temperate si reci (Dendrobiums, Cymbidium)
  • epifite - cresc in copaci, in zonele tropicale
  • lithofite - cresc pe pietre sau in soluri foarte sarace in nutrienti

Cele mai frecvente tipuri de orhidee sunt:

Orhidee lalea

Cunoscuta si sub numele de Anguloa, aceasta orhidee terestra are frunze lanceolate. Frunzele sunt foarte lungi, putand ajunge la 1 m. Florile cresc din pseudobulb si miros a scortisoara. Hibrizii sunt produsi prin combinarea a doua specii diferite, existand in total 9 specii de Anguloa. Acestea cresc in regiunile forestiere din Peru, Ecuador, Columbia si Venezuela. Florile seamana cu lalele, de aceea sunt numite orhidee lalele.

orhidee Anguloa (orhideea lalea)

orhidee Anguloa (orhideea lalea)

Orhidee Dendrobium

Dendrobium este una dintre cele mai mari specii de orhidee, avand numeroase specii. Este un tip de orhidee alba si este cunoscuta ca orhidee „de restaurant". Hibrizii produc flori roz, verzi, galbene si violet. Ele sunt utilizate in mod normal in timpul sezoanelor de nunta si festivalurilor in scopuri decorative. Frunzele sunt ovale, iar florile au forme diferite. Aceasta planta epifita se dezvolta bine in toata Australia, Guineea, China, Noua Zeelanda, etc.

Orhidee Dendrobium

orhidee Dendrobium

Orhidee fluture

Orhideele Moth sau orhideele Phalaenopsis apartin genului Phalaenopsis, care contine aproape 60 de specii. Acestea produc flori violacee roz, care sunt usor vandute in magazine de horticultura si nu numai. Orhideea Phalaenopsis are o caracteristica tipica: muguri intens colorati, extrem de atractivi. Ele sunt oferite ca si cadouri pentru cei dragi si sunt, de asemenea, pastrate ca plante de apartament. Phalaenopsis aphrodite sau orhideea luna dezvolta flori albe minunate. Orhideele-fluture sunt intalnite mai ales in Asia.

orhidee Moth (orhideea fluture)

orhidee Moth (orhideea fluture)

Orhidee barca

Genul Cymbidium are flori mari si aspectuoase de diferde culori: rosu, galben, verde, rosu si piersica. Acestea arata magnific atunci cand sunt ornamentate in vaze. Cymbidium are 50 de specii diferite, care sunt plante perene verzi. Un lucru mai interesant este ca orhideea barca este utilizata in scopuri culinare in Bhutan. Aceasta orhidee a castigat polaritate in Europa in epoca victoriana. Una dintre speciile cele mai frumoase este Cymbidium clarisse, care produce flori de culoare rozalie.

orhidee Cymbidium (orhideea barca)

orhidee Cymbidium (orhideea barca)

Orcidee Miltonia

Orhideea Milt, cunoscuta si sub numele de Miltonia, apare mai ales in Brazilia, Paraguay si Argentina. Este un tip de orhidee folosita cu scopuri horticulturale in America Centrala. Este o orhidee epifita care produce flori cerate. Florile au mirosuri exotice si se pot pastra in casa pentru a crea o ambianta linistitoare. Specii comune sunt M. flavescens si M. russelliana. Florile exista intr-o varietate de culori, ceea ce le face atat de adaptabile si de adorate.

orhidee Miltonia

orhidee Miltonia

Ingrijirea orhideei este unul dintre factorii esentiali necesari pentru cresterea acestor plante. Conditiile necesare variaza in functie de specie.Comentarii


Postat de RUTH , 26 Mai 2012, 06:53

SPLENDIDE ARTICOLE,FELICITARI!!!!!!!!

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)