Opriti caderea parului prin mijloace naturale

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5600

Voteaza & Distribuie

Descriere

In fiecare luna, parul nostru creste cu cativa milimetri si fiecare par creste timp de doi sau 6 ani. Dupa care parul se odihneste o vreme si la urma cade. In locul lui va creste alt fir.

3 cauze ale caderii parului la femei
Un pH neregulat – un flux sanguin acid va face ravagii la nivelul unghiilor, pielii si al parului. Sangele devin acid in urma consumului ridicat de produse animale, medicamente, alcool si mancaruri fermentate printre altele. Si stresul si pesimismul pot avea o legatura cu acidul sangelui.

Consumul de nutrimente este insuficient – deficitele de vitamina B, proteine, fier, magneziu si zinc sunt responsabile cu caderea parului.

Dezechilibrul hormonal – fie cel datorat nasterii, menopauzei, unor interventii chirurgicale, unei traume sau medicamentatiei, fie cel datorat unui hormon din sange, numit DHT. Acest hormon se agata de firele de par si le sugruma propriu-zis, cauzandu-le caderea.

Caderea parului poate fi stopata sau prevenita cu o simpla combinatie de ingrediente naturale, usor de gasit la piata sau la supermaket.

Fructe si legume – contin multe minerale si vitamine care va vor hrani corpul si va vor ajuta sa preveniti caderea parului pe de o parte si vor incuraja cresterea pe de alta.

Vitamine si minerale – pe langa cele din fructe si legume, puteti mari „doza" de vitamine si minerale cu suplimente care au nutimentele specifice care ajuta la incetarea caderii parului. Acestea includ vitamina B6 si zincul.

Ierburi – inainte de epoca farmaciilor, oamenii foloseau ierburi pentru a vindeca o multime de boli. In zilele noastre plantele s-au transformat in produse naturiste si le gasim fie la farmacie, fie la magazine specializate. Astfel, urzica, rozmarinul si salvia bogate in vitamine si minerale sunt benefice parului.

De asemenea exista si alte metode de prevenire a caderii parului:
Masajul – masati scalpul cateva minute pe zi pentru a stimula fluxul sanguin spre foliculii de par
Aromaterapia – un amestec de 6 picaturi de levantica cu ulei de migdale, soia sau susan cu care se maseaza scalpul. Lasati sa se odihneasca vreo 20 de minute si apoi spalati-va parul.
Exercitii fizice – nu numai pentru corp sau minte e benefica miscarea fizica ci si pentru cresterea parului si pentru oprirea caderii lui.