Obsesia imaginii asupra femeii

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2669

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cat de puternic se reflecta imaginea proprie asupra unei femei? Destul de intens daca ne gandim ca in mintea unei femei se creioneaza imagini departe de realitate. Un studiu recent al unei companii britanice a publicat rezultatele unei statistici referitoare la obsesia imaginii pentru femeile care au implinit varsta de 30 de ani.

Se pare ca celulita e obsesia care ocupa pozitia fruntasa! Un procent majoritar de 92% din femeile britanice isi doresc sa scapa in primul rand de surplusul de grasime de pe coapse! Facand o comparatie, numarul femeilor din Marea Britanie care doresc cu orice pret sa scape de kilogramele in plus e cu 85% mai mare decat al femeilor de acum 20 de ani cu acelasi scop.

Referitor la celelalte obsesii rezultate din statistica, 47% din femeile britanice intentioneaza sa recurga la o interventie chirurgicala, 20% sufera din cauza stratului adipos de pe abdomen, iar 16% ravnesc dupa sani mai mari cu doua numere! Interpretand rezultatele, expertii au ajung la o concluzie destul de dura. Si anume ca imaginile promovate de mass-media se rasfrang printr-o presiune imbatabila asupra imaginii de sine a femeii.

Concluzia si mai grava e ca aceste presiuni infernale conduc la anxietate, depresie si o orientare exagerata pentru a dobandi un look iesit din sfera realului! Asadar sfatul specialistilor e sa ne limitam in cadranele normalitatii pentru a sta departe de aceste complicatii, aparent inofensive.