Obiective turistice in Romania

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14939

Voteaza & Distribuie

Descriere

Romania este un taram al castelelor maiestuoase si al oraselor antice medievale, si si-a faurit un renume datorita cartii lui Bram Stocker, Dracula. Situata in estul Europei, a devenit cunoscuta ca zona de vacanta pentru schiori in timpul iernii si pentru vizite in timpul verii. Romania figureaza pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO cu 7 obiective turistice.

Iata-le mai jos:

* Manastirile din Moldova: frescele de pe peretii exteriori, din secolele XV-XVI, sunt considerate capodopere ale artei bizantine, facand din manastiri obiective turistice unice in Europa. Picturile reprezinta cicluri complete de picturi murale religioase pe toate fatadele si sunt remarcabile prin compozitie, contur elegant si culori armonioase.

* Cetatile dacice din Muntii Orastiei, Transilvania: au fost construite in primele secole I.Hr si d.Hr. sub stapanire dacica. Cetatile demonstreaza fuziunea tehnicii militare cu arhitectura de cult. Ruinele bine conservate se afla intr-un decor natural spectaculos. Acest obiectiv turistic a fost selectat ca un exemplu remarcabil al acestui tip de asezare.

* Centrul istoric al Sighisoarei, Transilvania. Sasii din Transilvania erau impartiti in grupuri de mestesugari si negustori. Acest mic oras medieval a jucat un rol comercial si strategic important in Europa Centrala timp de mai multe secole. Sighisoara a fost selectat ca o marturie remarcabila a culturii sasilor din Transilvania, o cultura care dureaza 850 de ani si care va exista doar prin obiectivele turistice arhitecturale si urbane. Este un exemplu remarcabil de oras fortificat la granita dintre Europa Centrala si Europa de sud-est.

* Manastirea Horezu, Valahia. Fondata in 1690 de catre domnitorul Constantin Brancoveanu, este considerata o capodopera a stilului brancovenesc si este cunoscuta pentru stilul arhitectural pur, echilibrat, cu detalii sculpturale bogate si portrete votive.

* Satele cu biserici fortificate din Transilvania: ofera o imagine vie a peisajului cultural din sudul Transilvaniei. Cele sapte sate, cu bisericile lor fortificate, stau marturie pentru organizarea familiei si gospodariei. Cladirile sunt construite in stilurile secolelor XIII si XVI.

* Bisericile de lemn din Maramures, Transilvania: Opt biserici sunt principalele obiective turistice pe care trebuie sa le bifati daca sunteti in zona. Construite intr-o gama de arhitectura din diferite perioade si zone, aceste cladiri au o varietate de modele si o bogata maiestrie a lucrului. Cladirile au influente gotice impletite cu sculptura in lemn.

* Delta Dunarii, Dobrogea : apele Dunarii care se varsa in Marea Neagra formeaza cea mai mare si cea mai bine conservata delta din Europa. Delta Dunarii este casa a peste 300 de specii de pasari si 45 specii de pesti de apa dulce in numeroasele lacuri si mlastini.