Obiective turistice in Nisa

Detalii

CategoriiTurism
TaguriEuropa
Ultima actualizareVineri 3 august 2018
Vizualizari12126

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nisa (Nice in franceza) este un oras extraordinar in Franta, situat de-a lungul coastei Marii Mediterane, intre Marsilia din Franta si Geona din Italia. De la fondarea sa in 350 i.Hr. de catre grecii din Marsilia, Nice a jucat un rol important in istorie. Orasul care a reprezentat un important centru comercial al regiunii, este acum un centru major de transport in Europa.

Avand temperaturi moderate pe tot parcursul anului, Nisa este unul dintre cele mai cautate obiective turistice din Europa datorita plajelor frumoase de-a lungul marii verde-albastrui, promenadelor unice pe litoral, numeroaselor muzee si arhitecturii uimitoare.

Obiective turistice in Nisa
Iata cele mai mari atractii turistice din Nisa, care nu trebuie sa lipseasca de pe lista niciunui turist care viziteaza aceasta zona.

Promenade des Anglais
Atat favorita localnicilor cat si a turistilor straini, aceasta promenada se intinde de-a lungul litoralului pe multi kilometri. Este un loc perfect pentru a va relaxa si a contempla intinderea de azur a Marii Mediterane. De-a lungul acesteia exista numeroase hoteluri, cafenele si magazine. Desi a inceput ca o potiune de doar doi metri latime, dezvoltata de Lewis Way, un englez care a trait la Nisa, promenada a fost ulterior extinsa in repetate randuri, devenind in prezent unul dintre atractiile turistice preferate de la Nisa.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais, Nisa

Manastirea Notre Dame de Cimiez
Initial o fundatie benedictina, manastirea Notre Dame de Cimiez a fost preluata de catre franciscani in secolul al 16-lea. Aceasta biserica, care este si un muzeu in prezent, prezinta viata franciscanilor de la Nisa din secolul al 13-lea pana in secolul al 18-lea.

Manastirea Notre Dame de Cimiez

Manastirea Notre Dame de Cimiez, Nisa

Muzeul Matisse
Acest muzeu este gazduit intr-o cladire frumoasa rosie de pe Dealul Cimiez, in apropierea amfiteatrului antic al orasului, Arenele. Muzeul gazduieste cele mai traditionale lucrari ale celebrului artist Henry Matisse. Cele mai notabile sunt picturile Blue Nud IV si Femeia cu Amphora. Pe langa tablouri, la muzeu sunt expuse si cateva din sculpturile sale si obiecte personale.

Muzeul Matisse

Muzeul Matisse, Nisa

Vechiul oras Nisa
Vechiul oras Nisa, cunoscut si sub numele de Vieux Nice, trebuie negresit vizitat daca doriti sa vedeti arhitectura exemplara italiana. Mersul pe jos pe strazile inguste poate fi o adevarata experienta datorita numeroaselor magazine cu marfuri provensale, obiecte de uz casnic, vinuri si imbracaminte hip. In cazul in care obositi si va ia foamea, puteti lua masa la diverse restaurante si cafenele situate de-a lungul strazilor orasului vechi.

Vechiul oras Nisa

Vechiul oras Nisa

Ruinele orasului roman Cemenelum
O vizita la Cemenelum este un „must do" pentru cei care doresc sa vada ramasitele asezarii romane de la Nisa. Situata pe un platou in fata Muntelui Gros, amfiteatrul si baile construite de colonistii romani sunt inca bine conservate.

Ruinele orasului roman Cemenelum

Ruinele orasului roman Cemenelum

Colline du Chateau
Colline du Chateau, situat pe dealul dintre orasul vechi si port, ofera o priveliste impresionanta a orasului si ruinelor. Arborii tipici mediteraneeni de pini, aloe si smochine, impreuna cu cascada uluitoare a dealului si zona de joaca pentru copii completeaza farmecul acestui parc. In acest loc se poate ajunge fie pe jos, fie cu masina, fie cu liftul de la Rue des Ponchettes, strada situata la poalele Turnului Bellanda.

Colline du Chateau

Colline du Chateau, Nisa

Colline du Chateau

cascada Colline du Chateau, Nisa

Piata de flori Cours Saleya
Aceasta piata de flori este o atractie turistica majora in Nisa. In piata se gasesc florarii, cafenele si magazine de suveniruri, toate de-a lungul marginii sale. Aceste magazine sunt deschise sase zile pe saptamana, cu exceptia zilelor de luni, cand aceste magazine sunt inlocuite de o piata de vechituri.

Alte atractii turistice in Nisa
Portul Lympia

Portul Lympia

Portul Lympia, Nisa


Golful Ingerilor ("Baie des Anges")

Golful Ingerilor (

Golful Ingerilor (Baie des Anges), Nisa

Muzeul de Arte frumoase Jules-Chéret

Muzeul de Arte frumoase Jules-Chéret

Muzeul de Arte frumoase Jules-Chéret, Nisa

Muzeul Masséna

Muzeul Masséna

Muzeul Massena, Nisa

Fantana Soarelui, Massena

fantana soarelui

Fantana Soarelui, Massena

Muzeul de Arta Asiatica

Muzeul de Arta Asiatica

Muzeul de Arta Asiatica, Nisa