Obiective turistice in Moscova

Detalii

CategoriiTurism
TaguriRusia
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13305

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista diverse obiective de vizitat in Moscova pentru persoanele care calatoresc aici pentru prima data. Capitala celei mai mari tari din lume este, de asemenea, unul dintre cel mai frumos proiectat oras, cu o multime de atractii pentru turisti.



Moscova este capitala Rusiei si cel mai mare oras din intreaga Europa. Este unul dintre cel mai populat oras din tara si din continentul european, fiind un important centru politic, cultural, de experimente stiintifice, religios, financiar, educational si de transport in Rusia.




Moscova


Moscova, capitala Rusiei si cel mai mare oras din Europa




Moscova a suferit o multime de schimbari de la inceputurile sale din anul 1200, astazi reprezentand cel mai popular oras rusesc din lume. Pentru cei care doresc sa calatoreasca in Rusia pentru o vacanta trebuie sa ajunga negresit si in capitala si sa experimenteze obiectivele turistice.



Moscova este un oras foarte mare si interesant. Dupa ce turistii petrec cateva zile aici si se distreaza, majoritatea dintre ei nu vor sa se intoarca acasa din capitala in care buna dispozitie nu se opreste niciodata. Moscova este cunoscuta pentru arhitectura frumoasa, preparatele culinare uimitoare si clima excelenta. Multi oameni au ideea gresita ca in Moscova vremea este rece pe tot parcursul anului, ceea ce nu este adevarat. Orasul experimenteaza o clima temperata. In general, se recomanda ca oamenii sa nu calatoreasca in acest oras in iernile cu temperaturi de congelare, dar in restul anului Moscova este caracterizata de un climat excelent.


Kremlin

Kremlinul a fost construit in secolul 14 cand Printul Moscovei, Ivan Klaita, a ordonat construirea unei mari fortarete, care a fost numita Kremlin. Aproape 50 ani mai tarziu, nepotul sau Dmitri Donskoi a ridicat zidurile din piatra alba in jurul cetatii iar constructia a fost finalizata la inceputul secolului al 16-lea. Constructia a inceput din nou in secolul 17 si structura iconica a cetatii a luat forma „corturilor" de astazi. Intreaga zona a Kremlinului este destul de mare si adaposteste cladiri unice cum ar fi Muzeul de istorie de la Kremlin, Muzeul de arme (Armory), Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Biserica Sf. Mihail Arhanghelul.




Muzeul de istorie de la Kremlin


Muzeul de istorie de la Kremlin






Muzeul de arme (Armory)


Muzeul de arme (Armory) din Kremlin






Catedrala Adormirii Maicii Domnului


Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Kremlin






Biserica Sf. Mihail Arhanghelul


Biserica Sf. Mihail Arhanghelul, Kremlin




Galeria de sculpturi de gheata (Ice Sculpture Gallery)

Galeria de sculpturi de gheata de la Moscova este un tip special de muzeu in care se gasesc numai sculpturi de gheata, fiind unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Moscova, cu copii si familie. Capodoperele arhitecturale de gheata uimesc fiecare vizitator iar atmosfera glaciala este acompaniata de muzica si lumini uimitoare. Acest muzeu este gestionat de catre o firma privata, vizitatoriu purtand veste speciale pentru a le tine de cald cand temperatura este sub -20°C.




sculpturi de gheata


sculpturi de gheata la Moscova






sculpturi de gheata la Moscova


galeria de sculpturi de gheata de la Moscova






sculpturi de gheata la Moscova


sculpturi de gheata la Moscova






sculpturi de gheata la Moscova


sculpturi de gheata la Moscova




Fondul de Diamante

Este un loc unde vizitatorii pot gasi diamante, pietre pretioase si bijuterii de nepretuit. Acest fond a fost infiintat in 1922 si initial a apartinut Tarului Rusiei, dar a fost deschis pentru public din 1967. Initial, Fondul Diamond a fost cunoscut sub numele de "Colectia Imperiala" si destinatia sa initiala a fost Sankt Petersburg. Insa a fost mutat la Moscova in timpul Primului Razboi Mondial pentru a-l tine la distanta de vreun posibil atac. Acest loc pastreaza si relicve istorice importante din istoria Rusiei, cum ar fi Regalia de stat (coroana pretioasa), diamantul Orloff (189.62 carate), diamantul Shah (88.7 carate) si cel mai mare safir taiat din lume (258.8 carate), printre altele.




diamant Orloff


diamant Orloff




Piata Rosie

Printre multe atractii turistice in Moscova, oamenii pot vizita si celebra Piata Rosie. Locul de intalnire isi deriva numele de la termenul "Krasnaia", care inseamna frumos si rosu. In Piata Rosie se gasesc multe minuni arhitecturale vechi, din secolul al XVI-lea si a secolului XX, precum si recente constructii: Catedrala Sf. Vasile din Moscova, Portile Voskresensk, Biserica Icoanei Maicii Zeului Kazan si Capela Iberica.




Piata Rosie


Piata Rosie din Moscova






Catedrala Sf. Vasile din Moscova


Catedrala Sf. Vasile din Piata Rosie din Moscova






Biserica Icoanei Maicii Zeului Kazan


Biserica Icoanei Maicii Zeului Kazan din Piata Rosie






Capela Iberica


Capela si Poarta Iberica din Piata Rosie, Moscova




Muzeul de Arme (Armory)

Asa cum sugereaza si numele, Armory a fost special infiintat pentru a stoca armament si arme imperiale pentru sa rusa. Mai tarziu Armory a adapostit si Jewelle, Icon Frame si Embroidery. Armory a adapostit, de asemenea, cateva importante piese de bijuterii, obiecte de artizanat din momentul in care Petru cel Mare a condus Rusia. In ultimii ani, Armory a suferit numeroase schimbari, dar inca detine distinctia de a fi unul dintre locurile cele mai artistice din Moscova.




Muzeul de Arme


Muzeul de Arme din Moscova




Parcul Izmailovo

Unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Moscova este sa o plimbare in Parcul Izmailovo. Acesta este foarte popular printre turistii straini care pot cumpara diverse obiecte din parcul in aer liber, obiecte de arta antica rusa, antichitati si suveniruri din razboiul rece. Oamenii care viziteaza aceasta piata vor ramane cu siguranta surprinsi in fata numarul de oferte uimitoare pe care negustorii le pun la dispozitie pentru a se asigura ca turistul va face o achizitie. Cu toate acestea, tarabele din piata sunt deschise doar la sfarsit de saptamana. Cei care nu sunt interesati de strada comerciala se pot doar plimba pe Mosia Regala Izamailovo care a fost considerata zona de jocuri pentru Petru cel Mare.




Parcul Izmailovo


Parcul Izmailovo




Cele „Sapte Surori" (Seven Sisters)

Persoanele care intentioneaza sa mearga la Moscova ar trebui sa faca in mod categoric o excursie la "Seven Sisters". Seven Sisters este dovada vie a perfectiunii arhitecturale ruse si toate aceste sapte structuri au fost construite la ordinele date de Iosif Stalin dupa Al Doilea Razboi Mondial si fiecare dintre aceste cladiri au fost special proiectate conform intrarile prevazute de catre Stalin.




Cele „Sapte Surori


Cele „Sapte Surori" (Seven Sisters) din Moscova




Seven Sisters este compusa din Hotelul Ukrania, Apartamentele Kotelnicheskaya Embankment, Piata de constructii Kudrinskaya (Kudrinskaya Square Building ), Hotelul Hilton Moscow Leningradskaya, Ministerul Afacerilor Externe, cladirea principala a Universitatii de Stat din Moscova si Cladirea Administrativa Red Gates.




Hotel Ukrania


Seven Sisters, Moscova




* Hotel Ukrania: Aceasta structura uimitoare are 206 de metri inaltime si 34 de etaje. A fost proiectat de Arkadi Mordvinow si Vyacheslav Oltarzhevsky iar la finalizarea acestuia in 1957, a fost cel mai mare hotel din Europa, cu o capacitate de 1630 de persoane. In 2004, o noua platforma a fost deschisa in cadrul hotelului si se spune ca intregul orizont al orasului poate fi vazut de acolo. Hotelul a fost inchis in 2007 pentru renovari si a fost deschis din nou in sfarsitul anului 2010.




Hotel Ukrania


Hotel Ukrania, Moscova




* Apartamentele Kotelnicheskaya Embankment: Aceasta proprietate este cel mai faimos complex comercial si rezidential din tara. Cladirea a fost proiectata de catre Dmitri Chechvlin si Andrei Rostkovsky, avand 176 de metri inaltime. Are 32 de etaje din care 26 sunt pentru locuinte si restul sunt spatii comerciale. Multe experimente meteorologice sunt, de asemenea, efectuate din aceasta cladire.




Apartamentele Kotelnicheskaya Embankment


Apartamentele Kotelnicheskaya Embankment, Moscova




* Piata de constructii Kudrinskaya: Aceasta cladire este inconjurata de diverse povestiri controversate. Aceasta a fost proiectata initial pentru gazduirea diversilor lideri rusi, dar din cauza colapsului Uniunii Sovietice in 1991 aceastei structuri uimitoare de 22 etaje nu i s-a dat nicio atentie si a inceput sa piarda din harul si stralucirea sa. Astazi diverse lucrari de renovare se desfasoara in aceasta capodopera inalta 160 de metri pentru a se asigura ca isi va recapata farmecul.




Piata de constructii Kudrinskaya


Piata de constructii Kudrinskaya, Moscova




* Hotelul Hilton Moscow Leningradskaya: Initial cunoscut sub numele de Hotelul Leningradskaya, acest turn inalt de 136 de metri a fost construit de catre Leonid Polyakov. Criticii spun ca interiorul hotelului a fost facut fara niciun detaliu iar acest lucru a starnit o multime de controverse. Dupa o renovare foarte scumpa, care s-a incheiat in 2008, hotelul s-a redeschis ca Hilton Moscow Leningradskaya.




Hotelul Hilton Moscow Leningradskaya


Hotelul Hilton Moscow Leningradskaya




* Ministerul Afacerilor Externe: Este inca cea mai importanta cladire din politica rusa. Cladirea are 27 de nivele si gazduieste in prezent Ministerul Afacerilor Externe si ramuri mici ale Ministerului Comertului. Caracteristica cea mai impresionanta a acestei cladiri este imensa creasta sovietica, care masoara 144 de metri patrati.




Ministerul Afacerilor Externe


Ministerul Afacerilor Externe, Moscova




* Universitatea de Stat din Moscova: Cea mai mare sora din toate cele sapte optiuni, aceasta universitate are 240 de metri inaltime si 36 de etaje. Cladirea poate gazdui mai mult de 30.000 de studenti si a fost inaugurata in 1936. Universitatea a fost a doua structura finalizata din „Cele sapte surori". Un numar mare de detinuti din Al Doilea Razboi Mondial au fost folositi la constructia acestei cladiri magnifice. Astazi, turnul central al universitatii gazduieste diferite sali de clasa pentru studenti, birouri administrative, muzee, un salon si un oficiu postal.




Universitatea de Stat din Moscova


Universitatea de Stat din Moscova




* Cladirea Administrativa Red Gates: Cea mai mica constructie din cele Sapte Surori, aceasta cladire are 133 de metri inaltime, gazduind multe incaperi rezidentiale si administrative. Red Gates Administrative Building a fost proiectata de faimosul Alexei Dushkin.




Cladirea Administrativa Red Gates


Cladirea Administrativa Red Gates, Moscova




Persoanele care intentioneaza sa calatoreasca in Rusia pentru prima data, ar trebui sa invete cel putin cateva expresii de baza ruse, comune sau sa cunoasca pe cineva care vorbeste limba rusa pentru a face calatoria mai usoara si mai interesanta.