Obiective turistice in Copenhaga

Detalii

CategoriiTurism
TaguriCopenhaga
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7386

Voteaza & Distribuie

Descriere


In anul 1167, pe 15 iunie, a fost intemeiat orasul Copenhaga, asezare care a devenit capitala a Danemarcei, regatul danez, in anul 1443. Copenhaga sau, in daneza, Kobenhavn este situata chiar la Marea Baltica, devenind astfel un port al comerciantilor, fapt ce explica si denumirea orasului.


Copenhaga numara in zona metropolitana 1.800.000 de locuitori si este unul dintre cele mai curate orase ale lumii. Capitala Danemarcei este asezata pe doua insule si desi este un oras elegand, frumos, are o alta abordare cand vine vorba de turism, nefiind printre cele mai promovate destinatii, insa isi cucereste vizitatorii cu frumusetile ei si cu zonele foarte rafinate.





Copenhaga (geniustravel.ro)


Copenhaga (geniustravel.ro)



Capitala Danemarcei se mai numeste si „paradisul nordului" si este un loc in care viata se traieste altfel, este un loc linistit, incarcat de frumusete si optimism, orasul fiind rupt de agitatia cu care se prezinta metropolele europene. Se spune ca, desi este unul dintre cele mai scumpe orase din lume, langa Londra si Oslo, locuitorii sai sunt amabili, modesti si foarte simtiti, capabili sa te cucereasca foarte repede cu sarmul lor.


Copenhaga arata foarte bine intre lunile mai si septembrie, perioada in care e numai bine sa vizitezi acest oras. Iernile daneze sunt prea geroase pentru cei care nu sunt obisnuiti cu temperaturi prea reduse. Pentru ca tara se situeaza intr-o zona cu un climat temperat maritim, verile daneze sunt foarte placute, fiind racoroase.


Perioada aprilie-septembrie corespunde, in Copenhaga, cu perioada sarbatorilor, evenimentelor si festivalurilor foarte celebre, precum Festivalul de Jazz, Carnavalul Orasului, Festivalul Golden Ages si multe altele.


Copenhaga este un oras atipic. Un oras modern, in rand cu celelalte, poate chiar cu cativa pasi in fata lor, dar un oras care nu abunda de zgarie nori in toate zonele si si-a pastrat arhitectura veche, scandinava. De asemenea, danezii sunt foarte seriosi cand vine vorba de respectarea monarhiei, al aproapelui, de pastrarea naturii curate, de ingrijirea frumusetilor orasului. Astfel, turistilor le este foarte drag sa stea printre danezi, sa comunice cu ei si sa se bucure de ospitalitatea acestora.





Copenhaga


Copenhaga



Pe langa toate acestea, Copenhaga transmite un stil de viata rafinat si curat si prin cladirile, muzeele, parcurile, terasele si strazile sale, aproape toate partile orasului fiind atractive.


Obiectivele turistice sunt reprezentate, in Copenhaga, de palate, galerii de arta, muzee, iar centrul istoric este un adevarat labirint, caci e format din stradute inguste, cu multe cafenele, unde poti sa iti tragi sufletul dupa atatea vizite.


Dupa cum am amintit, arhitectura capitalei daneze este foarte bine pastrata, gasim aici castele antice, cladiri istorice si palate medievale.


Dintre cele mai importante obiective turistice amintim: Teatrul Regal, Muzeul de Arta, Castelul Rosenborg, Biblioteca Regala si un parc de distractii aflat in Gradinile Tivoli.





Mica Sirena (bloombiz.ro)


Mica Sirena (bloombiz.ro)





Mica Sirena - este declarata drept statuia ce se afla in top 10 obiective turistice din Copenhaga, conform site-ului oficial de turism din capitala Danemarcei. Aceasta statuie este realizata de Edvard Eriksen, a fost inaugurata in anul 1913 si a ajuns sa fie una dintre cele mai fotografiate statui din lume.


Un alt obiectiv turistic remarcant este reprezentat de Palatul Amalienborg, un ansamblu arhitectural realizat in stil rococo. Turistii urmaresc, stand in fata palatului, festivitatea de Schimbare a Garzii care are loc in fiecare zi, la orele 12:00.


Dintre frumoasele castele ce se gasesc in Copenhaga, se remarca Castelul Kronborg, cladire ce dateaza din secolul al XVII-lea.


Dintre muzee, Ny Carlsberg Glyptotek este foarte celebru, cunoscut la nivel international si reprezinta locul unde se pot vedea expozitii de arta, atat antica si moderna, expozitii de pictura si de sculptura. Se pot vedea aici diferite piese atat din Egipt si Imperiul Roman cat si opere franceze si daneze. In zilele de duminica, acest muzeu poate fi vizitat gratuit.





Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek


Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek



In Copenhaga, precum in mai toate tarile nord-vestice, oamenii folosesc foarte mult bicicletele pe post de mijloc de transport. Aceasta este o varianta buna si pentru turisti, caci acestia pot sa faca tururi cu biciclete publice, daca vor pot fi insotiti de ghizi, iar distantele nu sunt foarte mari. Daca turistii nu vor sa faca effort fizic, acestia pot sa apeleze la risca si sa stea comozi, in timp ce sunt condusi de niste ghizi sau simpli "soferi".


O alta modalitate de a vizita orasul in cele mai atractive puncte ale sale este data de autobuzul turistic, cu ajutorul caruia se organizeaza tururi tematice, in functie de ce parte a orasului vrei sa o vizitezi.


Cat despre preturi, se stie ca Copenhaga este unul dintre cele mai costisitoare orase europene, caci gradul de viata al danezilor este destul de ridicat. Moneda oficiala in Danemarca este coroana daneza, iar 1 DKK = 0.56 lei (Curs valutar din 15 iunie 2011).