Obiective turistice in Bucuresti

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBucuresti, Romania
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari13204

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avantajul real pe care il ofera Bucurestiul strainilor, in comparatie cu Sofia, capitala Bulgariei, este pretul mai avantajos si faptul ca este cea mai putin costisitoare capitala din Uniunea Europeana. In Bucuresti turistii pot petrece cu usurinta cateva saptamani la acelasi pret pe care l-ar plati pentru cinci zile la Londra sau la Paris. Iata care sunt 7 dintre cele mai importante obiective turiste pe care atat vizitatorii straini, cat si cei din provincie le pot vizita in capitala Romaniei:

* Palatul Parlamentului. Aceasta cladire a fost construita in perioada comunista pentru a servi ca sediu al guvernului roman. Dupa Pentagonul din SUA, este cea mai mare cladire administrativa si este probabil cel mai faimos punct de reper din Bucuresti.

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului
* Arcul de Triumf. Arcul de Triumf este construit dupa modelul faimosului Arc de Triumf din Paris. De fapt, multe cladiri din oras construite inaintea perioadei comuniste, urmeaza stilurile frantuzesti.
Arcul de Triumf
Arcul de Triumf
* Ateneul. Aceasta cladire gazduieste orchestra filarmonicii orasului si se afla pe lista Patrimoniului European al Uniunea Europeana. Nu numai ca este o cladire frumoasa, dar si concertele sunt foarte accesibile.
Ateneul roman
Ateneul roman
* Palatul Cotroceni. A fost construit pentru a fi resedinta de mostenitorilor Regatului Roman, Ferdinand si Maria. Dupa 1977, palatul Cotroceni a fost folosit de catre dictatorul comunist Nicolae Ceausescu drept casa de oaspeti. Incepand cu anul 1991 cladirea a devenit resedinta oficiala a Presedintelui.
Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni

* Muzeul satului. In timp ce Bucurestiul se mandreste cu acelasi tip de muzee de arta si istorie, gasite in cele mai multe capitole europene, Muzeul taranului este unic in Romania.
muzeul satului bucuresti
Muzeul Satului Bucuresti
* Teatrul National. Cladirea impresionanta a Teatrului National a fost construita intre 1967 si 1970. Teatrul romanesc a devenit celebru pe marile scene internationale dupa revolutia din 1989.
teatrul national bucuresti
Teatrul National Bucuresti
* Parcul Herastrau. Cel mai mare parc din Bucuresti este impartit in doua zone: o parte este proiectata pentru relaxare si cultura, iar cealalata, de cealalta parte a lacului Herastrau, pentru sport si divertisment. Prima parte cuprinde doua teatre, doua pavilioane expozitionale, biblioteci, zone umbroase pentru lectura si sah, barci si hidrobicilete. A doua parte cuprinde cluburi si terenuri de sport si restaurante.
Parcul Herastrau
Parcul Herastrau