Obiective turistice in Amsterdam

Detalii

CategoriiTurism
TaguriOlanda
Ultima actualizareMarti 24 aprilie 2018
Vizualizari7423

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amsterdam este capitala Olandei, chiar daca nici guvernul, nici seful statului nu se gasesc acolo. Este cel mai mare oras din tara si cel mai frumos din punct de vedere geografic. Plin de obiective turistice, amintim doar 10 dintre cele mai importante:

Piata Rembrandt
Rembrandtplein sau Piata Rembrandt, initial cunoscuta sub numele de Botermarkt (Piata de Unt), a fost infiintata in 1668 si a fost construita din ruinele vechiului port al orasului.

Piata Rembrandt

Canalele din Amsterdam
Canalele de la Amsterdam fac parte din peisajul orasului inca din secolul al XIV-lea. Cu toate acestea, cele mai multe dintre canalele curente au fost construite in secolul al XVII-lea, epoca de aur a Amsterdamului.

canalele din Amsterdam

Gara Centrala
Gara Centrala din Amsterdam s-a deschis in 1889 si a fost considerata un simbol de intinerire al economiei blocate a Olandei.

gara centrala din Amsterdam

Moara de vant De Gooyer
Olanda este renumita pentru morile sale de vant, omniprezente odinioara in peisajul de campie. In Amsterdam, numai 6 au supravietuit, printre care moara De Gooyer, care este cea mai aproapiata de centrul istoric.

moara de vant De Gooyer

Piata Leidse
Leidesplein se mandreste cu un numar mare de magazine, restaurante, cafenele, cinematografe, un cazinou, teatre, cluburi cu muzica live si cluburi de noapte. Este o zona populara printre tinerii care isi petrec serile si week-end-uril in oras.

Piata Leidse

Muzeul Van Gogh
Un must-see pentru iubitorii de arta care viziteaza Amsterdamul, acest muzeu permite vizitatorilor sa vada lucrari din fiecare perioada din cariera de zece ani a artistului.

muzeul Van Gogh

Waag
Cand a fost construita in 1488, cei mai multi dintre locatarii cladirii stiau ca De Waag era destinata sa fie una dintre cele trei porti principalea ale orasului.

Waag

Casa Annei Frank
Fosta ascunzatoare a familiei Frank este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Amsterdam. Multi vizitatori declara ca acesta este unul din cele mai emotionante locuri pe care le-au vizitat vreodata. Altii il descriu ca fiind "straniu de realist."

casa lui Anne Frank

Jordaan
In trecut a fost casa unei mari populatii de imigranti, dar in zilele noastre Jordaan a devenit unul dintre cele mai la moda locuri din Amsterdam.

Jordaan

Podul Magere Brug
Despre Podul Magere Brug se spune ca este cel mai frumos din acest oras, care se mandreste cu peste 1200 de poduri.

Podul Magere Brug