Nucile, remediu pentru durere

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3758

Voteaza & Distribuie

Descriere

Durerea apare parca exact in imprejurarile cele mai nepotrivite. Medicamentele la care apelam de obicei nu sunt alegerea cea mai sanatoasa, datorita chimicalelor din compozitia lor. In acest sens, nucile, aflate la indemana tuturor, sunt un adevarat ajutor cand vine vorba de durere.

Nucile – remediu pentru durere

Vitamina B1

Vitamina B1 din compozitia nucilor e vitala in procesul de metabolism al glucidelor si pentru functionarea normala a sistemului muscular si nervos. Aceasta vitamina ne ajuta sa toleram mult mai usor durerea si isi aduce semnificativ aportul la pastrarea tonusului muscular. Mai mult, vitamina B1 isi aduce contributia si in procesele de transmitere neuromusculara. Un aport ridicat de vitamina B1 il au: drojdia de bere, germenii boabelor de cereale, legume: mazare, fasole, linte, sfecla, laptuci, spanac si fructe: prune, struguri, nuci. Proprietatile sale curative sunt orientate catre oftalmologie, dermatologie si medicina interna, unde sunt incluse enterocolite cronice, anemii si tulburari de absorbtie ale fierului, insuficienta hepatica, astm bronsic.

Vitamina B2

Nucile sunt o sursa excelenta si de vitamina B2, alaturi de alimente precum lapte, oua, drojdie de bere, caise, castane, fasole, mazare, spanac, salata verde si rosii. Carenta de vitamina B2 provoaca acnee pe fata, nas si barbie. Mai mult, acest deficit poate declansa stari de apatie si ameteala. Daca credeti cumva ca durerea apare intamplator, va inselati. Alimentele pe care le consumam isi aduc semnificativ contributia la starea noastra de sanatate.