Noutati demonstrate stiintific despre hrana si longevitate

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari885

Voteaza & Distribuie

Descriere

Important nu este numai ce mancați, dar și cand mancați și in ce combinații!

Reducerea greutații, sigura și permanenta, este direct legata de cantitatea de energie pe care o aveți la dispoziție și de folosirea eficienta a acesteia pentru a elimina reziduurile (greutatea excesiva) din corpul vostru. Cheia succesului este asigurata de energia eliberata de corpul vostru, care va duce la eliminarea greutații excesive.

Populatiile cele mai sanatoase si mai longevive din lume sunt de obicei slabe, avand numai cu 15% mai puțin sub standardele convenționale, care sunt considerate prea inalte, judecand dupa actualele statistici de sanatate.





Ce susține longevitatea noastra?



Este demonstrat științific ca gena pentru longevitate este activata in perioadele de nevoie și dorința nutriționala nesatisfacuta. O teorie ce dezbate longevitatea, demonstreaza ca regimul hipocaloric este cel de viața lunga! Și este simplu de ințeles chiar și pentru necunoscatori, ca pierderea zilnica a energiei cu un greoi proces de digestie, este sau poate fi epuizant și in defavoarea noastra, pe o perioada mai lunga de timp.

Ce proces fiziologic este cel mai mare consumator de enrgie?



Cel de digestie, dragii mei, acesta este cel mai mare consumator al energiei noastre. Astfel, indemnul de a manca puțin, de a manca cat mai mult crud, indemnul de a nu combina alimentele, mai ales cele concentrate (adica cele gatite), este cat de poate de sustenabil.



Cu cit mancam mai puin, cu atat suntem mai sanatoși și avem șanse mai mari de a trai ani mulți.



Bine, aici se cere o precizare: cu cat mancam mai puțin, dar și mai sanatos, pentru ca putem sa mancam puțin, adica 2 langoși pe zi, insa acesta nu este mancare, nu este o baza de susținere nutriționala a organismului, nici pe departe! A minca puțin și bine este soluția a indemana oricui, doar sa ne dorim a ințelege și a conștientiza cum funcționam, principiul sanatații și legatura majora dintre starea de bine și hrana de zi cu zi. Și, foarte important este sa ințelegem, ce inseamna hrana sanatoasa!



Un om subponderal nu este sanatos…

Un om supraponderal nu este sanatos…

Greutatea excesiva atrage in timp alte dezechilibre, nici pe departe stari de bine și sanatate. Atenția la kilogramele noastre nu o arunc in seamna esteticului, a respectului pentru armonia propriului trup, imaginii personale și, de ce nu, pentru respectul celor din jur. Caci, intr-un fel ne simțim ca langa noi, (in avion, la film, oriunde ne-am afla) sa se afle o persoana frumoasa, curata și armonioasa, decat una plina de semne de nesanatate, inestetice și cu un țesut adipos evident. Nu ar trebui sa ne luam de forme, ar fi bine sa vedem mai subtil frumusețea umana, insa, pana la astfel de ințelegeri…



Atrag atenția asupra echilibrului nostru, asupra unei armonii fizice, datatoare de incredere in pașii firești ai fiecarei zi, in toate cele vizate ca obiective și, nu in ultimul rand, starea de echilibru inseamna și stare de sanatate …stare de bine!



Sa avem mereu atenție asupra frumuseții interiore, asupra armoniei exteriore, sa fim sanatoși!



Lavinia Ceuța

nutritionist



Sursa informatii: lavi-enrose.com