Nostradamus 2012

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4448

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multi si-au dedicat decenii pentru studierea si traducerea catrenelor criptice ce cuprind profetiile si predictiile lui Nostradamus. Primele lui predictii au fost publicate in almanahul anual din 1550, mai tarziu sub numele de de "Prognosticuri". In martie 1555 a fost publicata prima editie a "Secolelor adevarate" ce contine catrene vagi si misterioase cu previziuni pentru secolele urmatoare.

Toate predictiile lui Nostradamus sunt ciudate si sumbre, incluzand boli si epidemii, dezastre naturale cum ar fi cutremure, inundatii si secete, precum si raboaie sau zvonuri de razboi, crime, invazii si batalii. In majoritatea catrenelor nu apare nici o data, unele fac referire la o singura persoana sau un mic grup de persoane, iar altele acopera orase si regiuni intregi. El prezice invazia musulmana in Europa si sosirea antichristului. Nici unul dintre catrenele lui nu se refera la sfarsitul lumii, cu toate ca multe dintre predictiile lui sunt legate de sfarsitul lumii din scripturi.

Nostradamus ar fi prezis Raboaiele Mondiale, moartea printesei Diana, ascensiunea lui Napoleon si Adolf Hitler, atacul din 11 septembrie, iar acum profetiile lui sunt legate de profetia anului 2012.

Unii afirma ca anul 2012 va insemna inceputul unei noi ere a umanitatii, o timp pentru iluminare spirituala si pace deasupra lumii noastre. Pe de alta parte, multi cred ca 2012 va reprezenta sfarsitul lumii, cand o mare catastrofa va avea loc pe pamant. Daca previziunile calendarului mayas cu privire la sfarsitul lumii in 2012 sunt cunoscute de multe vreme, se pare ca, o data cu apropierea de acest an apar din ce in ce mai multe profetii, preziceri si teorii. Atentia multora a fost trezita, atunci cand profetiile lui Nostradamus au fost conectate de acest fenomen.

Scepticii spun ca predictiile lui Nostradamus ce relateaza despre o cometa uriasa care ar lovi pamantul au fost traduse gresit pentru a face legatura cu sfarsitul lumii prezis de mayasi. Dar nu numai Nostradamus a prevestit aparitia cometei, ci si Edward Cayce, care a prevazut ca anumite evenimente din spatiu vor aduce dezastre pe pamant, precum si Sf. Ioan. Clarvazatori antici au prezis ca ultimul antichrist va veni dinspre Orientul Mijlociu in Europa, purtand in turban albastru. Cu toate tulburarile din Tara Sfanta si tarile inconjuratoare, precum si afirmatia Papei ca este timpul pentru o noua ordine in lume, se pare ca ne apropiem de profetiile lui Nostradamus.

Nostradamus 2012 si predictiile sfarsitului lumii precum antichristul si razboiul in Ierusalim apar inca din texte antice. De mii de ani, culturi din jurul lumii au stiu ca intr-o zi din viitor, era omului de azi se va incheia.