Nibiru sau Planeta X

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari9408

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astronomii cred ca mai exista o planeta necunoscuta, numita de ei Planeta X sau a 10-a planeta, undeva dincolo de orbita planetei Pluto, care ar cauza anomaliile detectate in orbitele lui Neptun si Uranus. Aceasta constatare a fost raportata in 19 iunie 1982, in ediatia New York Times.

Corpul planetei a fost prima data observat in 1983 de catre IRAS (Satelitul Astronomic Infrarosu), potrivit unui articol din stiri. Washington Post a scris: "Un corp ceresc, la fel de mare probabil ca si planeta Jupiter, si atat de aproape de Pamant incat ar face parte din sistemul solar, a fost vazut in directia constelatiei Orion de catre un telescop ce face parte din IRAS. Asa de misterios este acest obiect incat astronomii nu stiu daca este o planeta, o cometa gigant, o protostea din apropiere care niciodata nu s-a incalzit pentru a deveni stea, o galaxie departata atat de tanara incat este inca in procesul de formare a primelor stele sau o galaxie atat de invaluita in praf, incat nici una dintre luminile stelelor ei nu a putut strabate spatiul." Ceea ce cred unii este ca, astronomii au descoperit planeta Nibiru.

Nibiru
, in limba babiloniana se traduce ca "Planeta de traversare" sau "Planeta de Tranzitie". Punctul de stabilire al planetei este descris in tablita 5 din Enuma Elish (mitul creatiei al babilonienilor). Semnul sau cuneiform este cel mai adesea o cruce sau un disc inaripat. .

Cu cel inalt punct dintre orbitele planetelor, Nibiru, era considerata locul lui summus deus (al zeului suprem) care avea grija de stele ca si de oi, cunoscut in Babylon sub numele de Marduk. Aceasta interpretare a lui Marduk, ca stapanul cosmosului a fost considerata o tendinta timpurie de monoteism.

Lucrarile lui Zecharia Sitchin au captat atentia ufologistilor si a celor care sustin teorii conspirative. Sitchin pretinde ca a descoperit, in urma traducerilor sale a textelor summeriene, a evidentei ca rasa umana a fost vizitata de un grup de extraterestrii de pe o planeta indepartata a sistemului nostru solar.

O parte a acestei teorii se bazeaza pe interpretarea astronomica a mitului babilonian al creatiei, Enuma Elish, in care el inlocuieste numele zeilor cu nume de planete ipotetice. Deoarece principalele dovezi ale lui Sitchin constau in propriile sale etimologii derivate si nu in interpretari stiintifice acceptate, teoriile lui raman inca sub semnul intrebarii pentru majoritatea oamenilor de stiinta.

Teoriile lui Sitchin vorbesc de existenta a doua planete: Tiamat si Nibiru. Tiamat ar fi existat intre planetele Marte si Jupiter. El spune ca acolo a existat o populatie bogata, cu jungle si oceane, a carei orbita a fost perturbata de catre venirea uneu mici stele (mai mica de 20 de ori decat Jupiter) care a trecut prin sistemul nostru solar acum 65 de milioane si 4 miliarde de ani. Noua orbita a cauzat coliziunea dintre Tiamat si una din satelitii acestui obiect, care este acum cunoscut ca si Nibiru. Resturile coliziunii, spun unii adepti ai teoriei, ar fi format centura de asteroizi, luna si inclinarea curenta a Pamantului.

Orbita planetei Nibiru

Pentru babilonieni, Nibiru era corpul ceresc sau regiunea asociata cu zeul Marduk. Acest cuvant este de origine akkadiana si intelesul lui nu este cunoscut. Din aceasta cauza, planeta Nibiru este de multe ori referita ca si Marduk. Ipoteza lui Sitchin afirma ca aceasta planeta are o mare orbita eliptica in jurul Soarelui, cu un periheliu de 3,600 de ani. El spune de asemenea ca aici au trait anunkienii, o rasa de extraterestrii asemanatori omului care aveau o tehnologie avansata, care au vizitat Pamantul in cautarea aurului. Aceste fiinte au creat umanitatea prin imperechere genetica cu primatele existente si astefl s-au nascut primii zei.

Incepand cu anul 1995, mass-media a indentificat planeta Nibiru sau Planeta X, ca un pitic de culoare maron in sistemul nostru solar, care va trece in curand prin apropierea Pamantului. Sitchin insa nu e de acord cu perioada trecerii. El spune ca aceasta ar avea loc in anul 2087.

.