Muammar Gaddafi - istoria unui regim dictatorial

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriMuammar Gaddafi, Sefi de stat
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3977

Voteaza & Distribuie

Descriere





Muammar Gaddafi


Muammar Gaddafi




Muammar Gaddafi (ortografia corecta a numelui sau este Mu'ammar al-Qadhdhafi) a inceput sa guverneze Libia la frageda varsta de 27 de ani, chiar atunci cand s-a stins ideologia panaraba; Fara a se lasa descurajat, mult dupa ce altii au renuntat la acest vis, el a ramas sustinatorul ideii de a transforma toate tarile arabe intr-un ansamblu gigantic. In cele din urma, dezamagit de arabofoni, unde populatia mica a Libiei ii limita influenta, se intoarce spre sud, unde venitul sau enorm provenit din petrol i-a conferit o reala influenta in Africa.



Omul care a venit la putere in Libia in urma unei lovituri de stat din 1969, urmareste sa-si conduca tara spre o baie de sange. Istoria si umanitatea isi vor aminti intotdeauna de dictatura regimului Gaddafi si de represiunea impotriva propriului sau popor. Acest regim este unul dintre cele mai atroce si cele mai represive dictaturi din lume, care a mers dincolo de orice ne-am putea imagina. Gaddafi a intemeiat o tara complet monolita unde n-au existat alegeri. Exista doar clanul lui, partidul sau si oamenii din jurul lui, confiscarea absoluta a intregii puteri, coruptie, violari masive ale drepturilor omului, lipsa libertatii de exprimare, detentia arbitrara si disparitia oricarui adversar.



In timpul celor 42 de ani de conducere necontestata, Gaddafi a impus poporului sau o pace bazata pe frica, violenta si represiune, devenind astfel unul dintre cei mai de temut si cei mai bogati oameni din lume. A distribuit favoruri si disgratii si a domnit peste ruinele unei tari devastate de coruptie intr-un sistem bazat pe ambitie si grandoare, tradare si lasitate. Si-a construit o avere uriasa pe spatele libienilor cu bani din petrol.



Pentru a satisface aspiratia la democratie si la libertate a oamenilor din Libia, Gaddafi a ales sa-i bombardeze cu avioane de razboi, cu mitraliere, tancuri, arme grele, arme cu munitie adevarata. Autoproclamatul colonel si-a arogat dreptul a ucide, si-a suprimat poporul mercenarilor veniti din tarile Africii, inclusiv negrii din Guineea. Este de neconceput si inacceptabil ca strainii sa vina sa masacreze libieni nevinovati in tara lor.



Ce se intampla in Libia este o crima impotriva umanitatii, iar oamenii de buna-credinta de pe intreaga planeta nu ar trebui sa renunte in nici un caz sa sprijine oamenii viteji ai Libiei in lupta lor pentru democratie si libertate, impotriva exceselor si regimului dictatorial insetat de sange al clanului lui Gaddafi. Comunitatea internationala trebuie sa ia urgent masuri pentru a nu-i permite dictatorului si mercenarilor sa creeze o situatie de haos.