Modele de perdele din margele

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari23543

Voteaza & Distribuie

Descriere

Perdelele din margele se pot plasa pe ferestre, usi, deasupra si in jurul patului sau pur si simplu pentru a separa doua incaperi. In ideea de a crea un look retro sau un stil contemporan, perdelele din margele adauga culoare, entuziasm si un aspect unic in orice camera.

De fapt, aceste perdele erau folosite secole intregi in tarile din Asia, fiind apreciate de copiii din anii 1960 care s-au „indragostit" de aceste aranjamente si le-au dus cu ei in Occident, unde au devenit tot mai populare. In zilele noastre, perdelele din margele revin in voga cu mare asalt, in modele chiar mai frumoase si mai alambicate, fiind folosite intr-o maniera multilaterala.

Popularizarea integrata in tehnica Feng Shui a fost, de asemenea, unul dintre motivele pentru care perdelele au fost adoptate in casele oamenilor, deoarece, potrivit acestei filozofii, atunci cand o persoana trece printr-o perdea de margele, se creeaza efecte calmante. De asemenea, se crede ca energia pozitiva este creata atunci cand aerul se scurge in directia actiunii margelelor.

Cu toate acestea, mai presus de toate este varietatea de modele si efecte unice care le creeaza alura perdelelor din margele. Una dintre caracteristicile unice ale acestora, in special atunci cand sunt utilizate margele de sticla sau acrilic semitransparent, este efectul pe care il creeaza facand posibila filtrarea luminii din exterior, imprastiind culori splendide in intreaga incapere. In afara de acril si sticla, perdelele pot fi confectionate din plastic, lemn si bambus. Si din aceste materiale sunt disponibile diverse modele din care puteti sa alegeti pentru a crea un design unic in camera dorita.

De exemplu, exista perdele din margele cu modele florale, plante agatatoare, delfini, modele de curcubeu, modele de fulg de nea, fluture sau perdele din margele in forma de dungi, arcade, margele dispersate sau in forma de soare, luna si stele, care stralucesc in intuneric. Un model special de perdele din margele sunt cele acrilice negre, in forma de lacrimi, care au un luciu irizat. Mai exista si cele mici de sticla ce formeaza un curcubeu, margelele vag insirate creand un efect cu adevarat spectaculos.

Alt model spectaculos e cel solid ale carui margele formeaza un spectaculos bambus. In timpul zilei, acesta permite luminii naturale sa patrunda prin sonde intre axele perdelei, si noaptea, cu ajutorul luminii artificiale margelele pot forma un dragon care scoate foc, o fata zambitoare (excelenta pentru camera unui copil), un peisaj sau un vartej.

Sunt disponibile nenumarate stiluri si modele de perdele din margele. Indiferent de incaperea unde doriti sa le plasati, le puteti atarna alaturi de perdele obisnuite pentru a crea un efect teatral. Cu toate acestea, perdelele din margele au cel mai mare impact vizual atunci cand draperiile sunt deschise si soarele patrunde prin margelele frumos colorate

De asemenea, aveti posibilitatea de a face propriile dvs. perdele din margele, daca aveti timp si inclinatie artistica. Analizati tipul de margele, modelele existente si alegeti perdeaua in functie de efectul dorit. Masurati locul unde doriti sa o atarnati si agatati-o pe tije. Desi necesita timp, acesta poate fi un hobby relaxant, si care, cine stie, l-ai putea transforma intr-o afacere infloritoare, avand in vedere popularitatea perdelelor cu margele din zilele noastre.