Modele de palarii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriImbracaminte
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14511

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi multi dintre sunt tentati sa creada ca palariile nu mai sunt din moda, aceste accesorii au revenit in lumea fashion, avand un mare efect asupra unei tinute.

Palariile sunt confectionate dintr-o bucata moale sau rigida de material. O palarie tipica cuprinde patru parti de baza: borul palariei, calota, cozorocul si panglica. Borul (de palarie) este partea externa a palariei care pot fi robusta, tare, moale, indoita sau ondulata. Calota este partea de sus a palariei care acopera capul si poate varia in stil si design in functie de palarie. Precum o sapca de baseball are o cozoroc circular, o fedora poate avea o calota ascutita iar o palarie-barca are o calota neteda, cu o suprafata plana. Cozorocul reprezinta partea din fata a sepcii care protejeaza fata si, in final, panglica este acea parte de baza plasata in jurul circumferintei palariei.

Palariile pot fi purtate pentru a ne feri de caldura, pentru a fi in pas cu moda, pentru umbra, siguranta si, uneori, pentru a acoperi chelia sau a ascunde o anumita tunsoare. Cu toate acestea, oricare ar fi scopul pentru care sunt purtate, palarii intotdeauna adauga eleganta si un aer trendy celor care opteaza pentru aceste accesorii.

In vremurile indepartate, oamenii rareori plecau de acasa fara o palarie pe capul lor. Cu toate acestea, in zilele noastre oamenii poarta palarii in anumite ocazii sau doar pentru a evidentua un anumit stil vestimentar.

Modele de palarii pentru barbati
Desi exista diferite stiluri si modele de palarii disponibile pe piata, iata care sunt cele mai populare palarii pentru barbati.

Palariile fedora
Unele dintre cele mai frecvent purtate palarii, fedora pot fi purtate de barbati de toate grupele de varsta, atat in medii de afaceri cat si in cadrul unei imbracaminti casual. Palariile fedora se gasesc in diferite culori cum ar fi albastru petrol, verde migdalat, liliac, cenusiu-albastrui, maro inchis si gri, fiind usor de asortat cu orice fel de tinuta.




Palariile fedora

palarii fedora pentru barbati

Palariile Newsboy („palarii ale vanzatorilor de ziare")
Potrivindu-se excelent imbracamintii casual, „palariile de vanzatori de ziare" au fost destul de popular in timpul secolului 20, fiind purtate in special de baietii ce livrau ziarele. Acestea au un cozoroc rotunjit sau de forma ovala cu un bumb plasat chiar in centrul partii superioare a palariei, ceea ce denota una dintre caracteristicile sale cele mai semnificative.




Palariile Newsboy

palarie Newsboy pentru barbati


Palariile „galeata"
Aceste palarii sunt de obicei purtate pentru a proteja fata de soare, praf sau orice alte elemente. Acestea sunt cele mai potrivite pentru tinuta foarte casual si nu se potrivesc ocaziilor care cer eleganta si rafinament.




Palarie „galeata

palarie „galeata" pentru barbati

Palariile din fetru
Palariile moi (de fetru) sunt una dintre cele mai cool palarii sport, purtate de numerosi actori de la Hollywood cum ar fi Hugh Jackman, Orlando Bloom, Johnny Depp si Brad Pitt. Desi ele par a fi destul de similare cu palariile fedora, palariile din fetru au borul mai scurt si se potrivesc tinutelor casual.




palarie din fetru

palarii din fetru pentru barbati

Palariile de paie
Aceste palarii sunt facute din paie rigide, avand o calota plata foarte larga si un bor ingust. Palariile de paie sunt de obicei purtate in timpul verii, pe canicula, si se asorteaza cu tinute casual.




palarie de paie

palarie de paie pentru barbati

Palariile Dobbs
Palariile Dobbs sunt alte palarii populare, care pot fi purtate atat cu tinute casual cat si de afaceri. Seamana foarte bine cu palariile fedora, dar au in plus ajustari rigide (piese metalice).




palarie Dobbs

palarie Dobbs pentru barbati

Modele de palarii pentru femei
O palarie bine croita si conceputa poate oferi unei femei cel mai elegant si sofisticat look. Palarii pentru femei, de obicei, sunt in doua stiluri, cu sau fara bor. Prin urmare, inainte de a alege o palarie de femei, hotaraste-te daca vrei una cu bor sau fara. In ajutorul tau mai jos sunt diferite modele de palarii pentru femei, impartite in aceste doua categorii.

Sepcile de baseball
Acestea sunt sepci cu un cozoroc larg in fata. Dupa cum sugereaza si numele, aceste sepci se potrivesc perfect pentru orice tip de ocazii sportive in special pentru baseball dar pot fi purtate si cu o tinuta casual foarte comoda. Unele dintre cele mai renumite branduri de sepci de baseball pentru femei sunt Flexfit, articolele Block, Kangol si Elope.




sapca de baseball

sapca de baseball

Palariile plate (tricotate)
Acestea sunt cele mai purtate palarii cu bor, care merg bine cu o tinuta formala. Acestea sunt palarii tricotate cu un top neted, plan si o bereta ca suprafata. Minna si Goorin, Montego si Kangol sunt unele dintre brandurile cele mai populare pentru aceste palarii.

palarie plata

palarie plata pentru fete

Palariile cocktail
Acestea sunt mici, de multe ori volatile, fara bor si sunt in mod normal purtate pe partea din spate a capului si/sau lateral. Femeile prefera sa poarte palarii cocktail la petrecerile de seara sau intalniri formale deoarece acestea dau aspectul cel mai stilat si elegant posibil. Unele dintre brandurile populare sunt Juliette, Jackie, Greta si Marlene.
palarie cocktail

palarie cocktail pentru fete


Palariile cowboy
Una dintre cele mai stilate palarii fara bor, palariile de cowboy sunt destul de populare in randul barbatilor si femeilor. Aceste palarii vin in stiluri diferite si sunt, de obicei, realizate din materiale de pasla sau piele. Jaxon, Henschel, Block si Kangol sunt unele dintre brandurile populare pentru palariile de cowboy.




palarie cowboy

palarie cowboy pentru fete

Alte palariii
Cozoroacele si beretele sunt alte palarii care pot fi purtate cu tinute casual. Acestea nu numai ca arata sic, dar va protejeaza si de razele soarelui.




Cozoroc

Cozoroc


bereta

bereta pentru barbati



bereta

bereta de dame


Palariile au fost intotdeauna o parte integranta a modei. Desi traditia purtatului palariilor a inceput cu secole in urma, chiar si astazi acestea sunt considerate a fi un accesoriu important care poate imbunatati lookul general. Alege palaria care se potriveste tinutei tale pentru a obtine un look cat mai cochet si original.