Moda bijuteriilor anilor 70

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5041

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca vrei un look retro, care este inca la moda in ziua de azi, bijuteriile anilor \'70, ar putea fi o alegere perfecta. Multe din tendintele populare in acele vremuri sunt de asemenea populare si acum.

In anii 1970, au existat mai multe trenduri majore care au dominat piata de bijuterii:

* in general, in anii 1970 dominau bijuteriile statement. Pandantivele, margelele sau cerceii erau mari si captau atentia.
* straturile erau, de asemenea, in voga, fiind foarte obisnuit ca femeile sa poarte mai multe lanturi la gat.
* materialele naturale, in special lemnul, piatra, coaja sau osul erau la mare cautare cand venea vorba de accesorii.
* bijuteriile inspirate din folclor au fost initial purtate de adeptii modei hippie, insa in scurt timp au ajuns sa fie purtate si de cei care nu imbratisau filosofia boema.
* la sfarsitul anilor 1970, moda bijuteriilor s-a pliat pe trendul disco. Acestea aveau un design stralucitor si multa, multa stralucire.
* cerceii lungi sau rotunzi erau si ei foarte indragiti
* culorile predominante erau verde oliv, portocaliu, maro, crem si galben.

Tenditele actuale

Moda bijuteriilor de astazi se inspira foarte mult din cea a anilor 1970. Si in tendintele actuale, bijuteriile sunt facute din materiale naturale, colierele si lanturile se poarta fie in cat mai multe straturi, fie doar unul, dar exagerat de mare, iar modelele lor sunt inspirate din alte culturi. Daca mai gasesti la mama sau la bunica ta bijuterii din anii \'70, le poti purta fara nici o grija ca vei parea demodata.

Sfaturi pentru asortare

* Poarta o singura piesa statement. Din moment ce astazi moda bijuteriilor recomanda ca acestea sa fie in general mai simple si mai mici decat cele ostentative din anii \'70, ar fi bine sa te limitezi la un singur element.
* Foloseste numai una sau doua piese vintage o data, si nu le asorta la o tinuta tot vintage. Prea multe bijuterii si articole de imbracaminte vintage pot arata ca un costum de bal mascat.
* In general, moda de azi nu merge prea bine cu bijuteriile disco ale anilor 1970. Fii prudenta cand te tenteaza vreo piesa inspirata din acea perioada, pentru ca ti-ai putea strica o tinuta frumoasa.
* Daca porti mai multe lanturi, este o modalitate foarte buna de a reinvia stilul acelor ani, iar pentru un look reusit, ramani la un singur fel de metal sau la o singura culoare si variaza lungimea siragurilor.
* Daca vrei sa porti cercei lungi, care atarna asemeni celor din anii \'70, ai grija ca restul tinutei sa fie cat mai simplu. Strange-ti parul si arata-ti cerceii, si evita colierele sau pandantivele ostentative.
* Bijuteriile tribale pot merge cu multe tinute, dar daca modelul nu este realizat din materiale fine sau metale pretioase, limiteaza-te la a le purta la ocazii mai putin oficiale.