Migrena oculara

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6119

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aura migrenoasa
In unele cazuri, „migrena oculara" descrie o aura migrenoasa care implica vederea. Aceasta descrie o varietate de senzatii, de cele mai multe ori vizuale, dar care pot include si alte senzatii, cum ar fi amortirea, care precede sau insoteste migrena. Aura poate aparea cateodata cu o durere de cap asociata.

O aura migrenoasa ce va afecteaza vederea este destul de comuna. Simptomele vizuale sunt de scurta durata si va pot afecta ambii ochi si puteti vedea: scanteieri de lumina, zigzaguri, puncte oarbe, puncte sau stele palpaitoare. Aceste simptome pot interveni in anumite activitati cum ar fi cititul, condusul, etc.

Migrena retiniana
Cateodata, termenul „migrena oculara"se foloseste ca sinonim pentru migrena retiniana. Aceasta este o afectiune rara care apare la persoanele care au experimentat deja alte simptome ale migrenei. Migrena retiniana implica crize scurte de vedere scazuta sau orbire. Aceasta poate precede sau insoti o durere de cap.

O migrena retiniana – spre deosebire de o aura migrenoasa ce afecteaza vederea – va afecta doar un ochi, nu pe ambii. De cele mai multe ori, pierderea vederii la un ochi nu este legata de migrena, ci de o afectiune mult mai serioasa.

Migrenele se produc in urma raspunsului neurologic la unii declansatori cum ar fi schimbarile hormonale, luminile puternice sau chimicalelor din mancare sau medicamente. Unul dintre rezultatele acestor declansatori poate fi durerea de cap intensa, care, netratata, poate dura ore intregi sau zile la rand.

In timpul migrenei pot aparea schimbari si in fluxul sanguin de la nivelul zonei creierului responsabil cu vederea (cortexul vizual sau lobul occipital). Migrenele oculare pot produce simptome vizuale si fara dureri de cap.