Metode pentru combaterea cearcanelor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5706

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din pacate, in ziua de azi cearcanele devin tot mai „populare". Datorita faptului ca mereu suntem pe graba iar stresul ne insoteste tot mai des, cearcanele incep sa-si faca aparitia, incet dar sigur. Insa din fericire exista remedii usoare si naturale pentru tratarea acestor pungi negre de sub ochi. Daca te afli si tu in aceasta categorie baga de seama urmaroarele metode pentru combaterea cearcanelor:

1. Somnul

Factorul de baza pentru combaterea cearcanelor este reprezentat de respectarea orelor de somn. Lipsa acestuia este principala cauza de aparitie a nedoritelor cearcane. Se recomanda o durata de cel putin 7-8 ore de somn pe noapte. Desi aparent un lucru simplu, respectarea orelor de dormit are rezultate considerabile in tratarea cearcanelor.

2. Alimentatie corespunzatoare

Poate nu sesizam acest lucru, insa stilul de viata alimentar isi lasa amprenta asupra aparitiei sau disparitiei cearcanelor. O alimentatie sanatoasa alaturi de respectarea consumului a cel putin 2 litri de apa pe zi, scad semnificativ probabilitatea de aparitie a cearcanelor. Asigura-te ca asimilezi zilnic o cantitate suficienta de vitamine si minerale, fie din alimentele consumate (cat de multe fructe si legume), fie din suplimentele alimentare. Evita produsele ce contin sare, deoarece acestea favorizeaza retentia de apa. Urmarile acesteia sunt balonarea si umflarea, cu precadere in zona ochilor.

3. Comprese

Un alt remediu pentru combaterea cearcanelor e aplicarea compreselor pe ochi inainte de culcare. E necesar ca acestea sa fie imbibate cu apa rece. Dis de dimineata se vor vedea rezultatele.

4. Castravete

De beneficiile feliilor de castreveti sigur ai auzit. Asadar, feliaza un castravete, dupa ce l-ai tinut la rece. Alege o muzica relaxanta si aplica feliile pe ochi timp de cateva minute. Efectele benefice ale castravetelelui se deduc din proprietatea acestuia de a reduce umflaturile. Ai incredere in aceasta metoda naturala de combatere a cearcanelor.
5. Ceai

Un alt tratament sunt si pliculetele de ceai. Se aplica in mod similar feliilor de castravete. Tanina din ceai este excelenta pentru inlaturarea zonele negre de sub ochi si pentru a spune adio umflaturilor.

6. Avocado

Iti poti prepara acasa la tine o crema de avocado. Care sunt ingredientele pastei miraculoase? 5 picaturi de ulei de migdale si trei felii de avocado. Amesteca-le bine cu mixerul sau introdu-le intr-un blender. Crema astfel obtinuta aplica-o in zona ochilor si las-o sa actioneze cel putin 5 minute, dupa care curata zona cu putina apa calduta. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

7. Cartofi

Feliile de cartof crud aplicate pe ochi constituie un alt remediu eficient pentru inlaturarea cearcanelor. Se recomanda datorita proprietatilor de albire ale cartofului.

8. Ulei de migdale

O alta metoda, pe cat de simpla, pe atat de eficienta, e uleiul de migdale. Rezultatele vor fi maxime daca vei aplica in fiecare dimineata si seara putin ulei de migdale in zona de sub ochi, si, bineinteles, efectul va fi vizibil dupa cateva zile.

9. Para asiatica (para Fuji)

Un tip mai putin popular de para, soiul asiatic este un fruct foarte zemos, cunoscut si sub denumirea de Fuji, cu efect de albire a zonelor inchise din jurul ochilor, datorita continutului ridicat de antioxidanti, vitamina C si cupru.

10. Branza de casa

Cel de-al 10-lea remediu pentru cearcane e repezentat de branzica de casa. Cum se foloseste? Se pune cate o bucatica de branza pe doua dischete demachiante si se aplica pe ochi. Se lasa sa actioneze timp de 15 minute dupa care se curata zona cu putina apa calduta. Efectele te vor suprinde placut in zorii zilei urmatoare.