Machiaj pentru scoala

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6317

Voteaza & Distribuie

Descriere

In lumea moderna in care traim, lucrurile nu mai stau la fel ca pe vremea bunicii. Din cele mai mici clase, fetele poarta machiaj la scoala, ceea ce nu e tocmai un lucru laudabil, deoarece compozitia chimica a fardurilor nu este indicata copiilor.

1. Dupa ce v-ati trezit, mancati micul-dejun (este cea mai importanta masa din zi, si de multe ori, nu aveti tip sa mancati chiar cand ajungeti la scoala) beti un pahar cu apa, spalati-va pe dinti si pe fata . Spalati-va fata cu o solutie de curatat.

2. In timp ce fata inca este umeda, aplicati o crema hidrantata pana intra in piele.

3. Aplicati un strat subtire de fond de ten (dar atentie: nu va culcati cu fata nedemachiata pentru ca fondul de ten o poate distruge daca nu e inlaturat dupa cateva ore). Intindeti-l bine si acordati o atentie mai mare liniei maxilarului pentru ca daca fondul de ten nu este intins cum trebuie, veti arata ca si cand purtati o masca, mai ales daca culoarea lui este diferita de cea a pielii.

4. Periati-va genele si sprancenele cu o periuta moale.

5. Aplicati un fard de pleoape de o nuanta deschisa si calda pentru un aspect cat mai natural.

6. Trasati o linie subtire cu un creion dermatograf, din aceeasi culoare cu fardul de pleoape sau cu o culoare neutra. Puteti chiar si cu negru, dar aveti grija sa nu fie o linie prea groasa.

7. Aplicati rimel negru, maro sau incolor pe gene.

8. Pe buze, aplicati putin balsam de buze sau un gloss incolor sau in nuante foarte naturale (roz pal). Rosul si culorile tari sunt excluse si in loc sa aratati decent, veti arata ca niste femei de moravuri usoare. Scoala este totusi o institutie unde mergem cu alte scopuri decat acelea de a agata.

Trucuri

La scoala, fetele se machiaza pentru baieti, acest lucru este stiut si recunoscut. Fetelor, aveti insa grija ca nici un baiat nu apreciaza o fata supraincarcata si foarte diferita de aspectul natural. Nu va puneti pe fata kilograme de fond de ten, fard de pleoape sau ruj ca rezultatul n-o sa fie cel pe care il doriti. Si scoala nu este locul unde sa afisati un machiaj indraznet. E foarte important sa aratati sanatoase: daca suferiti de acnee, nu o acoperiti cu machiaj ci apelati la un dermatolog pentru a o vindeca. Daca aveti fata prea alba, folositi creme autobronzante, fara a exagera cu solarul. Nu va machiati decat daca aveti nevoie sau daca va place. Nu este o necesitate.

Atentionari

Spalati-va pe fata doar de doua ori pe zi: de dimineata cand va treziti si seara inainte sa va culcati, dupa ce v-ati demachiat. Daca o faceti prea des, fata vi se va usca foarte repede. Tineti-va parul departe de fata pentru ca o va face uleioasa si lucioasa mult mai repede. Evitati sa va atingeti fata pentru ca uleiul de pe mainile voastre o va face si mai uleioasa. Intotdeauna spalati-va pe maini, inainte sa vi le puneti pe fata. Verificati-va machiajul in lumina naturala. Cele mai multe greseli se nasc pentru ca fetele se machiaza in baie sau in camera lor, unde lumina nu este destul de buna. Chiar si discret, machiajul poate face furori printre admiratori. Si avand in vedere ca scoala este locul pe care il frecventati cel mai des, trebuie sa aveti grija pentru a nu dobandi o reputatie proasta.