Lara Fabian

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7844

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lara Fabian, cea care se alatura cantaretelor de talie mondiala precum Mariah Carey si Celine Dion, este o artista de origine belgiana si italiana, celebra pentru repertoriul sau multilingvistic. Lara Fabian canta in franceza si italiana, limbile sale materne, in engleza, spaniola, portugheza, rusa si germana. S-a nascut in Belgia, a copilarit la Bruxelles si Catania si si-a inceput activitatea muzicala la o varsta foarte frageda.




Lara Fabian


Lara Fabian




Influentata de Barbra Streisand si Freddie Mercury
La numai 8 ani a inceput sa urmeze cursuri de canto, de dans si de pian. Isi compunea singura cantecele, avand ca influente majore artisti mari precum Barbra Streisand si Freddie Mercury. In anii '80, pe vremea cand Lara Fabian era adolescenta, a participat la numeroase concursuri internationale la care a obtinut premii importante. Unul dintre trofeele castigate i-au adus si primul single lansat, L'Aziza est en pleurs / Il y avait. In 1988 a participat la cea de-a 33-a editie a Eurovisionului care s-a desfasurat la Dublin, in Irlanda, cu piesa Croire. Fabian a ocupat locul al patrulea, in urma castigatoarei de atunci, Celine Dion, cu piesa Ne Partez pas Sans Moi.


Lara Fabian


Lara Fabian





Doi ani mai tarziu, Lara Fabian pleca la Montreal alaturi de prietenul si colaboratorul muzical Rick Allison, pe care l-a cunoscut intr-un bar din Bruxelles, cu ocazia uneia dintre reprezentatiile ei. In 1991 si-a lansat in Canada primul album ce i-a purtat numele, album ce s-a vandut in peste 100 000 de copii si premiat cu Discul de Aur, apoi Discul de Platina. Lara Fabian devenea cea mai promitatoare cantareata a Quebecului si beneficia de promovare prin intermediul radioului.

In 1994 iese la rampa cu cel de-al doilea album, Carpe Diem, cel care a consacrat-o la nivel international. Materialul a avut un succes rasunator, a castigat multiple Discuri de Platina si i-a adus Larei Fabian doua trofee Felix, unul pentru Best Show of the Year si al doilea la categoria Cea mai buna cantareata a anului.

In 1996, si-a imprumutat vocea pentru animatia Cocosatul de la Notre Dame, dandu-i viata Esmeraldei.

Un an mai tarziu lanseaza albumul Pure, care continea hit-urile Tout, Je T'aime, Humana si La Difference. Cantareata a primit din nou premii pentru materialul nou aparut si a beneficiat de aparitii la evenimente importante. A cantat in duet cu Johnny Hallyday, a avut turnee de promovare in Franta, Elvetia si Monaco si a fost onorata de catre Muzeul de Ceara Grevin din Paris prin realizarea unei statui de ceara care o intruchipeaza pe cantareata.

Succes in Statele Unite ale Americii cu I Will Love Again
A urmat si lansarea primului album live, fapt ce i-a adus un contract cu Sony Music. S-a extins si pe piata americana cu hit-ul I Will Love Again, care a ajuns pe locul 1 in USA BillBoard. Cel de-al doilea cantec lansat, Love by Grace, a ajuns pe coloana sonora a serialului de televiziune brazilian Lacos de Familia, iar Adagio, urmatorul hit de pe album facea furori in Franta si Belgia.


In 2004, Lara Fabian scoate cel de-al doilea album in limba engleza, A Wondeful Life. Materialul nu a avut succesul primului, insa a fost extrem de bine apreciat de critici. Sound-ul acestui album a devenit caracteristic Larei Fabian si a marcat si urmatoarele sale materiale muzicale. Cel de-al cincilea album in limba franceza, denumit simplu 9 a fost promovat in Franta, Belgia, Elvetia, Liban, Turcia, Rusia, Quebec, Luxemburg, Portugalia si Mauritius, intr-o serie de mai bine de 60 de concerte.


Lara Fabian


Lara Fabian





In perioada 2010-2011, Lara Fabian a lansat albumul Tout les Femmes En Moi si lucreaza la lansarea primului sau proiect Best Of. A fost invitata recent in Canada sa cante pentru show-ul de televiziune Hitman and Friends piesa Caruso si The Prayer, cea din urma fiind inregistrata initial in 1998 de catre Celine Dion in duet cu Andrea Bocelli.


Pe 17 martie 2012, Lara Fabian concerteaza in Romania. Este prima aparitie a cantaretei in tara noastra iar spectacolul este programat sa aiba loc in capitala, la Sala Palatului.