Invinge-ti timiditatea

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4645

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cei mai multi dintre noi considera ca timiditatea este o trasatura naturala, innascuta. Este adevarat ca poate fi innascuta, dar in unele cazuri, poate fi dobandita din cauza unor circumstante diferite. Desi o persoana poate fi inteligenta, prietenoasa, iubitoare, etc, timiditatea sau lipsa de incredere in sine poate fi cea mai mare piedica in calea succesului lui. Cei mai multi dintre noi nu sunt constienti ca timiditatea se poate depasi urmand anumiti pasi.

Inainte de a cauta metode despre cum va puteti depasi timiditatea, trebuie sa stiti daca suferiti intr-adevar din cauza ei sau pur si simplu va lipsesc aptitudinile sociale. Timiditatea poate aparea aproape in toate situatiile din viata, in timp ce o persoana lipsita de abilitati sociale se poate integra usor intr-un grup restrans de prieteni. Daca va doriti cu ardoare sa va infrangeti timiditatea, urmati sfaturile de mai jos.

Cautati confortul psihic
Acesta este primul pas pe care trebuie sa il faceti daca vreti sa scapati de timiditate. In primul rand, ar trebui sa fiti in compania oamenilor cu care va simtiti in largul dvs si sa incercati sa va depasiti sentimentele incercand sa initiati si sa intretineti o conversatie. Faceti un efort pentru a scapa de ezitarea de a va exprima parerea sau de a face sugestii. Odata ce va construiti increderea in sine cand sunteti cu prietenii dvs, in situatii in care va simtiti in largul dvs, va va fi mai usor sa incercati acelasi lucru cu persoane necunoscute si in situatii diferite.

Imbracati-va corespunzator
Unul dintre cele mai bune raspunsuri la intrebarea "cum sa nu mai fiu timid?" este imbracamintea corespunzatoare care sa va dea incredere in dvs. Daca sunteti imbracat obisnuit, astfel incat sa nu atrageti atentia asupra dvs intr-un mod negativ, va puteti scuti de momente jenante. O tinuta corespunzatoare este insotita de stil si eleganta, care, cu siguranta va va da incredere in dvs. In al doilea rand, atunci cand sunt imbracati cum trebuie, primiti complimente, care va vor face sa va simtiti mai bine in pielea dvs. Prin urmare, daca doriti sa treceti peste sfiala caracteristica, trebuie sa va imbracati frumos.

Socializati
Socializarea este esentiala pentru a scapa de timiditate. Incepeti prin a iesi cu prietenii dvs. si faceti tot posibilul sa va distrati cu ei. Vorbiti cu diferite persoane si incercati sa va faceti noi prieteni. Daca doriti sa stiti cum sa treceti peste timiditate cand vine vorba de fete, retineti ca initierea unei conversatii este esentiala. Puteti incepe cu un zambet, un simplu „buna", conversatie usoara, etc. Nu uitati sa fiti un bun ascultator (insa e destul de evident ca veti fi), ceea ce le va face pe fete sa va adore.

Invingeti-va teama
Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le tineti minte si sa le practicati de-a lungul vietii. Frica de respingere, de insulta sau jena sunt cateva motive care ii fac pe oameni timizi. Nu uitati ca este uman sa facem greseli si nu trebuie sa va temeti de ele. Oamenii sunt mai iertatori decat credem noi si oricine face greseli la randul lui. Lasati teama la o parte si uitati ca puteti face mici greseli sau chiar gafe. Numai atunci cand uitati de ele si va confruntati cu lumea, veti fi capabil sa va castigati increderea in dvs.

Cresterea increderii in sine este o pre-conditie pentru a va infrange timiditatea. In cele din urma, amintiti-va ca practica face un om perfect! Deci, exersati si cu siguranta veti reusi.