Insula Fiji

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6106

Voteaza & Distribuie

Descriere

Insula Fiji este, pe buna dreptate, un paradis exotic. Plasata in Oceanul Pacific, in apropiere de Noua Zeelanda, insula Fiji face parte din arhipelagul Melanezia si este formata din 332 de insule din care 110 sunt locuite, alaturi de alte 500 de insulite. Este una dintre destinatiile de vacanta cele mai populare, mai ales printre amatorii de insule tropicale si iubitorii de plaje izolate, nisipuri aurii, scuba diving si surfing. De asemenea, este una dintre cele mai bune destinatii pentru luna de miere.




Insula Fiji


Insula Fiji, un paradis exotic




Insula Fiji are un climat tropical marin, cu vreme frumoasa si calda pe tot parcursul anului. Sezonul cald incepe in luna noiembrie si dureaza pana in aprilie, in vreme ce din mai pana in octombrie se instaleaza sezonul rece. Chiar si asa, media de temperatura in sezonul rece este de 22 de grade Celsius, ideala pentru vacante relaxante.


Exista cate ceva de facut pentru toata lumea pe insula Fiji

Fiji raspunde cerintelor tuturor tipurilor de turisti care aleg sa-si petreaca vacantele intre granitele acestei insule tropicale. Cand ne gandim la cele mai frumoase plaje din lume, scaldate in ape de-un albastru perfect si un cer fara nori, ne vine minte inevitabil Fiji.


Pentru cuplurile recent casatorite, exista plajele izolate si intime unde se pot relaxa si bucura de luna de miere. Turistii activi, dornici de aventura, pot alege scuba diving, snorkeling, drumetiile, navigarea pe ocean sau chiar plimbarea cu caiacul. Vremea excelenta permite ca scufundarile sa se poata realiza pe tot parcursul anului. In plus, insulitele cu un relief montan ofera vizitatorilor posibilitatea de a se aventura in drumetii pe poteci si carari trasate prin padure.




Snorkeling in Fiji


Snorkeling in Fiji




Exista cate ceva de facut pentru toata lumea pe insula Fiji. Celebrarea venirii anului nou nu dureaza numai o o noapte, ci o saptamana. Artificiile, muzica si veselia curg fara incetare in capitala republicii, Suva.


Dati drumul camerei video, puneti rucsacul in spate si porniti pe potecile rurale

Cele mai vizitate insule din Fiji sunt Viti Levu si Vanua Levu, de altfel, si cele mai mari. Litoralul este presarat cu bungalouri construite pe apa, in vreme ce adancurile oceanului invita turistii sa-i descopere recifele de corali si vietatile subacvatice fascinante. Insa Fiji nu inseamna numai aceste doua mari insule. Aventurati-va in plimbari cu barca pe raul Navua, faceti neaparat scufundari printre corali si escaladati muntii, bucurandu-va de racoarea padurilor. Veti avea parte de niste peisaje ce va vor taia respiratia, cu verdele vegetatiei luxuriante alaturi de albastrul oceanului, in contrast cu albul nisipurilor fine.




Recif de corali in Fiji


Recif de corali in Fiji




Intrati in contact cu localnicii, vizitand satele unde activitatea principala este exploatarea trestiei de zahar. Dati drumul camerei video, puneti rucsacul in spate si porniti pe potecile rurale, unde intalniti la tot pasul ferme in care se cultiva trestia de zahar.


Cultura insulei Fiji

Bogata cultura a insulei Fiji este, in fapt, un melanj cu fatete indiene, chineze, europene si indigene. Cultura autohtona, intrata in contact cu traditiile batranului continent european si cu limbajul si obiceiurile din restul lumii au dus la un mozaic cultural interesant si unic.


Fiecare regiunii din Fiji are propria sa manifestare artistica, ce poarta numele de meke. Majoritatea au vechi origini polineziene si melaneziene, imbinate cu concepte moderne: dansul evantaiului realizat de femei, dansul sulitei performat de barbati, dansurile Rotuma si Tonga.




Resort pe o insula privata din Fiji


Resort pe o insula privata din Fiji




Tot din cultura tipic fijiana fac parte si constumele traditionale. Barbatii isi acopereau zonele intime cu o bucata de panza, in vreme ce femeile purtau fuste confectionate din iarba. Vestimentatia traditionala moderna poarta numele de sulu si este imbracata de barbati si de femei deopotriva.


Bucataria traditionala din Fiji foloseste cu precadere legumele, fructele pestele si fructele de mare si condimentele de inspiratie indiana. Evident, influenta europeana si chineza se simte si face ca diversitatea sa se manifeste inclusiv in domeniul culinar.